Kereviz tohumu, son zamanlarda kıymeti yavaş yavaş bilinmeye başlanan özel bir besin. Sıklıkla baharat olarak ya da kereviz tohumu macunu haline getirildikten sonra kullanılıyor.
Kerevizin lezzetsiz bir yeşil sebzeden daha fazlası olduğunun keşfi biraz daha eskiye dayanıyor. Geçtiğimiz on yıl içinde, kerevizin yeşil kısımlarının yüksek antioksidan değeri taşıdığı öğrenildi. Şimdi ise kereviz suyu diyet listelerinin olmazsa olmazları arasında!
Kereviz saplarının mucizesi ise bambaşka! Kök kereviz de yüksek antioksidan değerine sahip. Tuz tüketimini sınırlı tutması gerekenler, hatta tamamen hayatından çıkarmak zorunda olanlar için ise tuza harika bir alternatif olarak düşünülüyor! Bu şekilde kullanabilmek için, kereviz kökleri kurutuluyor ve toz haline getiriliyor!
Şimdi inceleBu görüntü olarak pek de cazip olmayan, yeşil yapraklı, yumru köklü sebzenin keşfedilen son mucizesi ise tohumları!
Bizler kereviz tohumlarının sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden yeni yeni haberdar olsak da ayurveda tıbbında bu tohumların kullanılması hiç de yeni değil. İltihaptan, artrite kadar çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için sık sık başvurulan bir yöntem!
Kereviz tohumu faydası saymakla bitmek bir besin maddesi, ama elbette bir yerden başlamak gerek!
Kereviz tohumu hazanbel kökü ile beraber prostata karşı kür olarak da kullanılmaktadır.
Kereviz tohumu cinsellik üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Özellikle iktidarsızlıktan kurtulmaya destek sağlayabilir. Cinsel gücü ve isteği arttırıcıdır.
İlaçsız Kereviz Tohumu Satın AlTohumların baharat gibi kullanımı yaygındır. Öğütülürse daha rahat tüketilirler. Peynir ve yoğurt, yeşil yapraklı sebzeler ile beraber ya da sulu yemeklerin içinde diğer baharat ile bir arada tercih edilebilirler.
Şimdi Satın AlKereviz tohumları çoğu kişi için tamamen güvenlidir. Fakat tiroid ilacı ve kan sulandırıcı kullanan kişilerin kullanması önerilmez. Bu tür ilaçlar ile etkileşime girebilir!
Hamile kadınlar ve böbrek hastaları da kereviz tohumunun tüketiminden kaçınması gereken kişilerdir.
Bunun dışında kronik hastalığı olan ve düzenli ilaç kullanan kişiler bu tohumları beslenmesine eklemeden önce mutlaka bir hekime danışmalıdır!
Kerevizin tohumlarını tüketmenin en pratik ve keyfili yollarından biri bu tohumları çay olarak demlemektir.
Kereviz tohumu çayı için, tohumları demlemeden önce hafifçe ezmek ise bu işin püf noktasıdır!
Kereviz tohumları, ilginç bir şekilde domates ile çok uyumludur. Tohumları öğüttükten sonra, domateslere azar azar baharat gibi ekleyebilirsiniz. Ev yapımı domates çorbasına da çok hoş bir lezzet katacaktır.
Smoothielere ilave etmek de farklı bir seçenek olabilir. Lahana ve elma ile hazırlanan smoothilere özellikle yakışır.
Tavuk ve et yemeklerine, sulu yemeklere ya da salatalara da 1 çay kaşığından daha az bir miktarda tohum kereviz ekleyerek fark yaratabilirsiniz!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…