Kerisik (kızarmış hindistan cevizi ezmesi); kavrulmuş hindistan cevizi meyvesi rendesinin dövülmesi ile hazırlanır. Bir ezme ya da macun olarak kabul edilir.
Basitçe hazırlanan ezme ya da macun; Malezya, Endonezya ve Singapur mutfağında çok çeşitli tarifte kullanılır. Ayrıca hazır olarak da satılır.
Hazırlaması gerçekten çok kolaydır. Gene de biraz sabır ister.
Sıklıkla taze ya da dondurulmuş Hindistan cevizi rendesi ile hazırlanır. Ancak kurutulmuş hindistan cevizi rendesi ile de hazırlanabilir. Ancak rendenin ilave şeker içermemesi ve yağı alınmamış hindistan cevizi rendesi olması özellikle önemlidir.
Bu tarif yalnızca tek bir malzeme ile hazırlanmaktadır:
100 gr rendelenmiş hindistan cevizi (tercihe göre taze, eğer yoksa kurutulmuş)
Hazırlanışı
Tavayı düşük sıcaklıkta ısıtın. Tava tamamen ısıtıldıktan sonra, kıyılmış hindistan cevizini rengi değişene kadar tavada kızartın.
Çok koyulaşmasına veya yanmasına izin vermeyin.
Kıyılmış hindistan cevizi hazır olduğunda, yani güzelce kavrulduğunda bir tokmak yardımı ile yağı çıkana kadar havanda dövün.
Ezme yağını bıraktıktan sonra tariflerde önerildiği şekilde yemeklere ekleyebilirsiniz.
Kerisik, genellikle rendang olarak bilinen ünlü karamelize köriye eklenir.
Ezme; hem sığır eti hem de tavuk rendangında genellikle ihtiyaç duyulan birçok malzemeden biri olarak listelenir.
Rendang’ın yanı sıra nasi ulam, nasi kerabu ve “ serunding (baharatlı rendelenmiş hindistan cevizi) gibi diğer yemeklerde de bu özel malzeme kullanılır.
Kokusu, kremsi tadı ve doğal koruyucu işlevi için kullanılır.
Kerisik eklenmiş yemekler daha uzun süre dayanır. Bu, buzdolaplarının yaygın olarak bulunmadığı zamanlarda kullanılan küçük bir numaradır.
Robot, kızarmış hindistan cevizi yağının da salınmasına yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, kızarmış hindistan cevizi robotun etkisi havanla dövmekten oldukça farklı bir etki yaratır. Elde edilen arama çok daha düşük olacaktır.
Kerisik dövülürken veya karıştırılırken bir tutam tuz eklenmesi daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.
Her zaman hava geçirmez bir kapta saklama yapılmalıdır. Bu biçimde 1 ay boyunca buzdolabında saklanabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…