Kına detoksu, genellikle vücutta zaman içinde biriken toksik maddeleri ve ödemi atmak amacıyla yapılır.
Bunun yanı sıra bu basit ama etkili uygulamanın vücutta dolaşımı arttıracağı, kronik yorgunluk şikayetini azaltacağı ve lenfatik tıkanıklılara iyi geleceği düşünülmektedir.
Hızlı biçimde etkilerini gösterdiğine inanılan kına detoksu ayrıca kireçlenme, sivilce, ayak ve bacak ağrısı ve sürekli el ve ayak soğukluğu gibi şikayetler içinde uygulanabilmektedir.
Peki kına detoksu nasıl uygulanır?
Bu detoks uygulaması oldukça az malzemeli ve basittir.
İhtiyacınız olan şeyler: Biraz kına, temiz su ve biraz da gerçek ev yapımı sirkedir.
Sirke genellikle hafif ve rahatsız etici olmayan kokusu sebebiyle elma sirkesi olarak tercih edilir. Ama üzüm ya da diğer doğal sirkeler de bu uygulamada güvenle kullanılabilir.
Hazırlanışı
Karışım çok sıvı olmamalı ve kolayca sürülebilir bir yapıda olmalıdır.
Hazırlanan karışım her iki ayağında tabanlarına boşluk kalmayacak biçimde sürülür. Parmak aralarına da uygulama yapılır. Ayağın üst kısmına genellikle kına sürülmez. Ama isteğe göre tüm ayakta kına ile kaplanabilir. Bunun bir sakıncası olmayacaktır.
Bu biçimde 2 saat kadar kınanın kuruması beklenir. İsteğe göre süre biraz daha da uzun tutulabilir.
Kına kuruduğunda ılık su ile hafifçe masaj yaparak ayaklar durulanır.
Dikkat!
Kınayı çok uzun süreler (8-10 saat gibi) vücutta tutmak önerilmez. Bu tür çok uzun süreli uygulamalar kişiye yarardan çok zarar verici olabilir.
Eğer cildiniz çok hassas ise karışımı hazırlarken sirke miktarını azaltmanız ve su miktarını arttırmanız önerilir.
Kullanılan malzemelerin kalitesi uygulamanın etkili olabilmesi ve size zarar vermemesi için önemlidir. Kına bayat ve eski tarihli olmamalıdır. Su içme suyu ve sirke de ev yapımı doğal sirke olmalıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…