Kırkkilit otu, çok çeşitli tıbbi faydaları olduğu düşünülen bir tür bitkidir. Kullanımı eski uygarlıklara dek dayanır. At kuyruğu otu olarak da bilinir.
En yaygın biçimde; saç, cilt ve kemik sağlığını desteklemek amacıyla tercih edilir. İdrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmada ve korunmada da etkili olduğu düşünülmektedir.
Böbrek taşı ve kum döken kişiler için önemli bir destek ürün olarak kullanıldığı bilinmektedir.
Ilıman iklimde yetişen bu yeşil bitkinin; uzun, yeşil ve yoğun dallı gövdesi vardır.
Kırkkilit otunun içerdiği silika isimli madde, bitkinin içerdiği çeşitli bileşenler arasında en öne çıkandır.
Silika; kılkkilit otunun daha canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmanıza; kolayca kırılmayan saç, tırnak ve kemiklere kavuşmanıza yardım etmesini sağlayan ana bileşendir.
Kırkkilit otunun en yaygın kullanım şekli çay olarak demlenerek tüketilmesidir. Bitki genellikle kuru halde tercih edilir.
Şimdi Satın AlAt kuyruğunun faydaları bilimsel verilerce de desteklenir. Bilim insanları bu bitkinin özellikle kemik hasarını, kırılmaları hızlı iyileştirici etkisi üzerinde durmuştur.
Kemik yoğunluğunu önemli ölçüde artırdığını ortaya kolay fare deneyleri yapılmıştır.
Kırk kilit otu bitkisinin önemli etkisinden sorumlu olan silika isimli madde; kolajen sentezini artırır, kalsiyum emilimini arttırır. Kemik ve kıkırdak dokusunun yoğunluğunu iyileştirir.
Kırkkilit otu kemik erimesi osteoporozun olumsuz etkilerini de yavaşlatabilir.
İçerdiği silikon ve antioksidanlar sayesinde saçların daha hızlı ve daha sağlıklı biçimde uzamasını destekler.
Saç dökülmesini yavaşlatır ve saçların parlaklığını arttırır.
Saç için kırkilidi çay gibi demleyip soğutmak yeterlidir. Demleme süresi 10-12 dakika kadar olmalıdır.
Soğuduktan sonra bitkinin suyu ile banyoda son durulamayı yapmanız yeterlidir.
Şimdi Satın Alİltihap önleyici, anti- miktobiyal etkisi olan kırkkilit idrar yolu enfeksiyonlarında da tercih edilir. İltihabın atılmasına yardımcı olur.
Yanma ve kaşıntı hissini de azaltıcıdır.
Bazı uzman görüşlerine göre bu bitkinin sperm sayısını ve sperm kalitesini arttırıcı etkisi de mevcuttur.
Bu özelliğinden faydalanmak için kırkkilit, günlük olarak demlenir ve çay olarak içilerek bir süre kür uygulaması yapılır.
İri dalların üzerindeki sivri, yeşil kısımlar tamamen birbirinden ayrılır. Düzgün biçimde bir tepsiye ya da beze serilir. Direk güneş almayan, nemsiz, mümkünse rüzgarlı bir yere konularak kurutulur.
Uzun süreli kullanımda B1 vitamini eksikliğine yol açabilir.
Bazı ilaçlar ile etkileşime girebilir. Bu nedenle düzenli ilaç kullanan kişiler tarafından kullanılmaya başlamadan önce mutlaka uzman görüşü alınmalıdır.
Bu bitki doğal biçimde, az miktarda nikotin içerir. Bu nedenle sigarayı bırakma sürecinde olan ya da nikotin alerjisi olan kişilerce kullanılmamalıdır.
Hamile ve emziren kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.
Kırkkilit otu kurusu fiyat bilgisi için tıklayın!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…