Tarif

Kışlık Fasülye Dolaba Nasıl Konur?

Kışlık Fasülye Dolaba Nasıl Konur?

Kış aylarında taze fasulyenin tadını çıkarmak ve ilerleyen günlerde kullanmak için doğru bir saklama yöntemi çok önemlidir. İşte kışlık fasulyeyi dolaba nasıl konulacağına dair pratik adımlar:

Kışlık Fasülye Dolaba Nasıl Konur?

Kışlık fasulyeyi dolaba koymak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Fasulyeyi Hazırlayın: Kışlık fasulyeyi temizlemek ve hazırlamak için başlayın. İnce uçlarını kesin ve gerekiyorsa fasulyeleri ikiye veya üçe bölebilirsiniz. Fasulyeleri yıkayın ve süzün.
  2. Haşlama: Hazırlanan fasulyeleri tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Biraz tuz ekleyin. Fasulyeleri kaynamış suya atın ve yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşaklık seviyesi kişisel tercihlere bağlıdır, ancak fasulyelerin çok fazla yumuşak olmamasına dikkat edin, çünkü daha sonra tekrar pişireceksiniz.
  3. Soğutma: Haşlanmış fasulyeleri süzün ve soğumaları için bir kenara bırakın. Oda sıcaklığında soğumaları yeterlidir.
  4. Porsiyonlama: Soğuyan fasulyeleri dondurucu poşetlere veya hava almayacak şekilde kapaklı saklama kaplarına porsiyonlayın. İhtiyacınıza bağlı olarak porsiyonlar halinde hazırlayabilirsiniz.
  5. Donma İşlemi: Fasulyeleri dondurucuya yerleştirin. Fasulyelerin donarken hava almasını önlemek için poşetleri mümkün olduğunca sıkı bir şekilde kapatın. Ayrıca, dondurucunun içindeki diğer yiyeceklerin üzerine fazla yüklememeye özen gösterin.
  6. Tarih Etiketi Ekleyin: Fasulyeleri dondurucuya koyduğunuzda, hangi tarihte hazırlandığını ve dondurucuya koyduğunuzu belirten bir etiket eklemeyi unutmayın. Bu sayede taze kalma süresini takip edebilirsiniz.
  7. Dondurucuda Saklama: Fasulyeleri kış boyunca kullanmak için dondurucunuzun derin dondurucu bölmesinde saklayın. Fasulyeler, buzlukta 8-12 ay kadar taze kalabilirler.

Kışlık fasulyeyi bu şekilde sakladığınızda, ihtiyacınız olduğunda kolayca çıkarabilir ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Bu pratik yöntemle mevsiminde uygun fiyatla alınan taze fasulyeleri uzun süre taze tutabilirsiniz.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

2 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

2 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

2 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

2 ay önce