Tarif

Kışlık Fasülye Dolaba Nasıl Konur?

Kışlık Fasülye Dolaba Nasıl Konur?

Kış aylarında taze fasulyenin tadını çıkarmak ve ilerleyen günlerde kullanmak için doğru bir saklama yöntemi çok önemlidir. İşte kışlık fasulyeyi dolaba nasıl konulacağına dair pratik adımlar:

Kışlık Fasülye Dolaba Nasıl Konur?

Kışlık fasulyeyi dolaba koymak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Fasulyeyi Hazırlayın: Kışlık fasulyeyi temizlemek ve hazırlamak için başlayın. İnce uçlarını kesin ve gerekiyorsa fasulyeleri ikiye veya üçe bölebilirsiniz. Fasulyeleri yıkayın ve süzün.
  2. Haşlama: Hazırlanan fasulyeleri tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Biraz tuz ekleyin. Fasulyeleri kaynamış suya atın ve yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşaklık seviyesi kişisel tercihlere bağlıdır, ancak fasulyelerin çok fazla yumuşak olmamasına dikkat edin, çünkü daha sonra tekrar pişireceksiniz.
  3. Soğutma: Haşlanmış fasulyeleri süzün ve soğumaları için bir kenara bırakın. Oda sıcaklığında soğumaları yeterlidir.
  4. Porsiyonlama: Soğuyan fasulyeleri dondurucu poşetlere veya hava almayacak şekilde kapaklı saklama kaplarına porsiyonlayın. İhtiyacınıza bağlı olarak porsiyonlar halinde hazırlayabilirsiniz.
  5. Donma İşlemi: Fasulyeleri dondurucuya yerleştirin. Fasulyelerin donarken hava almasını önlemek için poşetleri mümkün olduğunca sıkı bir şekilde kapatın. Ayrıca, dondurucunun içindeki diğer yiyeceklerin üzerine fazla yüklememeye özen gösterin.
  6. Tarih Etiketi Ekleyin: Fasulyeleri dondurucuya koyduğunuzda, hangi tarihte hazırlandığını ve dondurucuya koyduğunuzu belirten bir etiket eklemeyi unutmayın. Bu sayede taze kalma süresini takip edebilirsiniz.
  7. Dondurucuda Saklama: Fasulyeleri kış boyunca kullanmak için dondurucunuzun derin dondurucu bölmesinde saklayın. Fasulyeler, buzlukta 8-12 ay kadar taze kalabilirler.

Kışlık fasulyeyi bu şekilde sakladığınızda, ihtiyacınız olduğunda kolayca çıkarabilir ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Bu pratik yöntemle mevsiminde uygun fiyatla alınan taze fasulyeleri uzun süre taze tutabilirsiniz.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Cilt Bakımı

Yağların Komedojenik (Gözenek Tıkayıcılık) Dereceleri

Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…

1 hafta önce
  • Cilt Bakımı

Çinko Oksit Kremi Tarifi

Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…

3 hafta önce
  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

3 hafta önce
  • Tarif

Oyster Sos Nerede Kullanılır?

Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…

3 hafta önce
  • Sağlık

At Kuyruğu Otu (Equisetum Arvense) Nasıl Kullanılır?

At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…

3 hafta önce
  • Cilt Bakımı

Sarı Kilin Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…

3 hafta önce