Kişniş tohumu; maydonoz, havuç ve kereviz ile benzer familyadan bir bitkidir.
Bitkinin mevsiminde yaprakları taze şekilde tüketilir. Tohumları ise öğütülerek tüm yıl boyunca yemekleri tatlandırmak amacı ile kullanılır.
Çin maydonozu ismi ile de anılan kişniş Amerika’dan, Hindistan’a dek çok çeşitli dünya mutfaklarında kendine yer bulmuştur.
Kişniş hoş kokusu ve aromasının yanı sıra sağlığa olumlu etkileri ile de dünyada el üstünde tutulan baharatlar arasındadır.
Kan Şekerini Düşürür!
Yapılan bilimsel araştırmalar göstermektedir ki kişniş tohumları kan şekerini düşürücü ve insülin salınımını artırıcı etkiye sahiptir.
DİKKAT!
Bu özelliği nedeniyle düşük kan şekeri seviyesine sahip olan kişiler ve diyabet ilacı kullananlar kişnişi kullanırken dikkatli olmalıdır!
Bağışıklığı Güçlendirir!
Antioksidan zengini kişniş tohumları serbest radikallerle savaşır ve hücre hasarını engeller.
Prostat, meme, akciğer ve kolon kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlattığını gösteren bir takım çalışmalar vardır.
Sindirim ve Bağırsak Sağlığına Destek!
Kişniş bitkisinin tohumları sağlıklı sindirimi hızlandırır.
Karın ağrısı, şişkinlik gibi şikayetleri azaltıcı olabilir.
Şimdi Satın AlKişniş en yaygın biçimde yemekleri özellikle çorbaları lezzetlendirmek amacıyla bir baharat olarak kullanılır.
Yoğurtlu soslar ve çorbalar, tavuklu ve balıklı fırın yemekleri ile kişniş otu tohumu güzel bir uyum yakalar.
Ve tabii ki kişniş taneleri turşu yapımında da kullanılır. Bu minik taneler özellikle domates turşusuna enfes bir lezzet, aroma katar!
Kişnişin tohumları zayıflamak amacıyla da tercih edilir. Bu amaçla kullanımında genellikle taneler çay gibi demlenir ve bu şekilde tüketilir.
Kişniş çayı yemeklerden hemen önce bir çay fincanı kadar tüketilir.
1 bardak için, 1 tatlı kaşığı kişniş kaynar su içinde 10 dakika kadar kaynatılır ve ılık biçimde tüketilir.
Tohumlardan en ideal biçimde fayda sağlamak için kaynatmadan önce hafifçe ezmek ve aromasını salmasını sağlamak gereklidir.
Kişnişin cilde faydaları da pek çoktur. Özellikle akneye meyilli, bozuk ciltler için yatıştırcıdır.
Çay gibi demlenip, tamamen soğutulduktan sonra tonik olarak kullanılabilir.
Şimdi İnceleKişniş tohumu fiyatı için sayfamızı ziyaret edin! Yerli üretim, yeni sezondan ürünlerimizi güvenle kullanın, yemeklerinize hem lezzet, hem de sağlık katın!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…