Kızaran Şemsiye Mantarı, bilimsel adıyla “Lepiota procera”, genellikle ormanlık alanlarda, çayırlarda ve açık yerlerde yetişen büyük ve gösterişli bir mantar türüdür.
1. Tanım ve Özellikler:
2. Toplanma ve Tüketim:
3. Dikkat Edilmesi Gerekenler:
4. Zehirlilik ve Uyarılar:
Kızaran şemsiye mantarı, doğada bulunan büyük ve dikkat çekici bir mantar türüdür. Ancak, doğru tanı ve tespit için dikkatli olunmalı, zehirlilik riskleri göz önünde bulundurulmalı ve gerektiğinde bir uzmana başvurulmalıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…