Klorojenik asit ya da klorojenik asitleri (CGA) kahve çekirdeklerinde doğal biçimde bulunan kıymetli ve kuvvetli bir antioksidan bileşiktir.
Kahvede doğal biçimde bulunan bu madde, son yıllarda takviye formdaki kapsüller olarak da satılmaktadır. Bu kapsüller en sık biçimde
kilo vermeyi desteklemek,
kan basıncını düşürmek,
kan şekerini düşürmek,
ruh halini dengede tutmayı desteklemek
ve enfeksiyonlarla baş etmek amacıyla tercih edilmektedir.
Haydi gelin klorojenik asit hakkında biraz daha detaylı bilgiler edinelim!
En yüksek miktarda kahve çekirdeklerinde bulunan kıymetli bir antioksidandır. Çekirdekler taze ve yeşil halde iken antioksidan miktarı en yüksek seviyededir.
Çiğ Kahve Çekirdeği Satın AlBu madde kahve ile özleşleştirilse de doğadaki tek klorojenikasit kaynağı kahve çekirdekleri değildir.
Yaban mersini, armut, elma, patlıcan, domates, patates, çilek, alıç, bambu kamışı ve rooibos çayı da belirli oranda bu kıymetli antioksidanı bünyesinde barındırmaktadır.
Madde vücuda doğal besinler yolu ile belirli oranlarda sağlanabilir. Buna ek olarak yeşil kahve özütü temelli takviye gıdalar da yaygındır.
Daha yüksek dozlarda ise hala muhtemelen fayda ve zararlar bilinememektedir.
120-300 mg aralığındaki dozların ise çoğunlukla kan basıncına ve dolaşıma fayda sağladığı veriler ile desteklenmektedir.
Kahve çekirdeklerinde bulunan kafein ve klorojenik asit birlikteliği; egzama, akne ve sedef hastalığı gibi cilt problemlerinden kaynaklanan iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir.
Antimikrobiyal özellikleri göz önüne alındığında enfeksiyon temelli cilt hastalıklarıyla savaşmak için umut vericidir.
Çiğ Kahve Çekirdeği Tozu Satın AlDikkat!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…