Kojik Asit

Kojik Asit Cilt Beyazlatma için Etkili mi?

Kojik asit (Kojic acid); cilt beyazlatma, koyu cilt lekelerinden kurtulmak ve, daha parlak ve sağlıklı bir görünüm için sık tercih edilir.

Cildi aydınlatıcı ve yüksek antioksidan değerleri ile son zamanlarda gittikçe popülerleyşen komik asit ;birçok aydınlatıcı ürününde kullanılan ana bileşen olan hidrokinona ve glikolik aside bir alternatif olarak görülür.

Kojik asit, ciltte melanin üretimini azaltmaya çalıştığı için hiperpigmentasyon, melazma ve koyu lekeler için kullanılan topikallerde giderek yaygınlaşmaktadır.

Kojik Asit Nedir?

Farklı mantar türlerinden üretilen ve fermente pirinç ve soya sosunda yan ürün olarak bulunan bir kimyasaldır.

Koyu lekelerin görünümünü azaltmak, cildi aydınlatmak, beyazlatmak, ve sağlıklı yaşlanmayı desteklemek için topikal olarak kullanılır.

Kozmetolojideki ana işlevi, cilt rengini etkileyen bir pigment olan melanin üretmek için gerekli olan bir amino asit olan tirozin oluşumunu engellemektir.

Metaboliti içerik olarak cilt kremlerinde, losyonlarda ve sabunlarda bulunur. Araştırmalar, kojik asit ve türevlerinin cilt üzerinde antioksidan, anti proliferatif, anti inflamatuar, UV koruyucu ve cilt aydınlatıcı etkilere sahip olduğunu göstermektedir.

Kojik Asit İçeren Ürünler

Kozmetik ürünlerde yüzde 1 ile yüzde 4 arasındaki konsantrasyonlarda kullanılır, ancak özellikle ciltte kalan ve yıkanmayan ürünler için yüzde 2 veya altındaki konsantrasyonlardan başlanması önerilir.

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli yüz ve vücut ürünlerinin içeriğinde bulunur:

  • Sabunlar ve temizleyiciler
  • kremler
  • serumlar
  • Tozlar
  • Losyonlar
  • Yüz ve vücut yağları
  • Yüz maskeleri

Genel olarak, kojik asit zayıf bir emilim oranına sahiptir, bu nedenle cilt yüzeyine oturur.

Sıklıkla iyi tolere edilmesine rağmen, kojik asitten tahriş yaşamak mümkündür. Asit içeren bir ürünü kullandıktan sonra kaşıntı veya tahriş yaşarsanız, derhal kullanmayı bırakmanız gerekir.

Hassas bir cildiniz varsa, yüzde 1 gibi daha düşük asit konsantrasyonuna sahip bir ürünle başlamanız önerilir.

Sıvı eklemenizi ve kendi formülünüzü oluşturmanızı sağlayan kojik asit tozlarını kullanırken ekstra dikkatli olmanız gerekir.

Kojic Acid Nasıl Kullanılır?

Kullanım biçimi forma, konsantrasyona ve eşlik eden bileşenlere bağlı olarak değişse de, genellikle günlük olarak kullanılır.

Asidi kullanmakta yeniyseniz, haftada birkaç kez ve daha düşük konsantrasyonlarda, yaklaşık yüzde 2 veya daha az uygulayarak başlamanız önerilebilir.

Uzun süreli kullanım sizi güneşe karşı daha duyarlı hale getirebileceğinden, güneş kremi de kullanmanız gerekir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce