Kök Havlıcan Nasıl Kullanılır?
Havlıcan, zencefil familyasından en az zencefil kadar faydalı bir bitkidir. Bu bitki küçük galana ismi ile de bilinir.
Havlıcan, tıpkı zencefil ve zerdeçal gibi baharat olarak kullanılabilir. Çayı demlenebilir. Bu bitkiyi taze ya da kuru toz halde kullanmak mümkündür.
Şimdi Satın AlKök haldeki havlıcan, genellikle kaynatılarak çay olarak kullanılır. Kök havlıcan çayı, günlük olarak taze taze hazırlanmalı ve tüketilmelidir.
Bir kök havlıcan, 10 dakika kadar temiz su ile kaynatılır ve süzülür. Sıcak sıcak tüketilir. Ertesi güne kalan havlıcan çayının tüketimi önerilmez.
Zencefil zerdeçal ve havlıcan aynı familyaya ait bitkilerdir ve bir arada kullanıldığında şifaları kat kat artar. Bu üçlüye isteğe göre tarçın da ilave edilebilir.
Dikkat!
Fakat havlıcan bitkisi tüketimininde aşırıya kaçılmamalıdır. Aşırı tüketimde mide bulantısı, kusma ve ishal görülebilir.
Günlük kullanım miktarı toz halde 1 tatlı kaşığı kadar idealdir.
Soğuk algınlığı ve nezle durumlarında ıhlamur, zencefil ve havlıcan ile hazırlanan bitki çayı çok etkilidir. Bu karışım; boğazı yumuşatır, nefesi açar, balgam söktürücüdür ve kuru öksürüğü keser.
Şimdi İnceleHavlıcan, zencefil, ıhlamur karışımı, bahar nezlesi için de etkilidir.
Havlıcan kökü, özellikle tip-2 diyabete karşı korunmada etkili ve uzmanlaca önerilen bir bitkidir.
Havlıcan bal ile karıştırılarak macun olarak da hazırlanabilir. Bu macun, ağız kokusuna ve çocuklarda alt ıslatma problemine karşı etkili bir çözüm olarak görülür.
Şimdi Satın AlBilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…