Sağlık

Kolajen Sedefe İyi Gelir mi? Selenyum Sedefe İyi Gelir mi?

Kolajen Sedefe İyi Gelir mi? Selenyum Sedefe İyi Gelir mi?

Sedef hastalığı; pullanmaya neden olan, kaşıntılı, renksiz cilt lekelerine neden olur. Sedef hastalığı tedavisi genellikle yardımcı olabilecek topikal kremler ve jeller kullanılır. cilt hücrelerinin aşırı üretimini engellemek, pul pul cilt görünümünü en aza indirip iltihabı azaltmak amaçlanır.

Kolajen Sedefe İyi Gelir mi?

Ancak bu standart yaklaşımlar herkes için iyi çalışmaz, bu nedenle sedef hastalığı olan birçok kişi kolajen gibi tamamlayıcı ve alternatif çözümler arar. Kollajenin sedef hastalığını tedavi etmedeki etkinliğine dair kanıtların çoğu anekdot niteliğindedir ve sonuçlar karışıktır.

Yine de, bazı insanlar kollajenin iltihabı azaltma yeteneğinin sedef hastalığının şiddetini azaltmaya yardımcı olabileceğine inanmaktadır. 

Sedef hasatlığı bir cilt rahatsızlığı olabilir, ancak nedenleri tipik olarak çok daha derinlere iner, kökleri iltihapta ve sizin bağışıklık tepkinizdedir. Başka bir deyişle, tek başına kollajen takviyeleri muhtemelen sedef hastalığını tedavi etmeyecektir. Bununla birlikte, kollajen kesinlikle cildinize fayda sağlayabilir ve iltihaplanmayı yatıştırmaya yardımcı olabilir, bu nedenle besin açısından zengin ve iltihap önleyici bir diyeti daha fazla kollajenle desteklemek yardımcı olabilir. Kollajen takviyelerini denemeden önce bir sağlık uzmanına danışmayı ihmal etmeyin.

Lugol İyot Sedefe İyi Gelir mi?

Lugot iyot, cildin nem seviyesini düzenlemenin yanı sıra yara izlerinin, kesiklerin vb. iyileşmesine de yardımcı olur. Temel olarak cilt onarımına yardımcı olur. Hücresel işlevi tetikleyerek cildinizin alt katmanlarının yenilenmesine yardımcı olur. Bu da potasiyel olarak sedefe olumlu etki yapabileceğini düşündürür. Ancak bu konudaki veriler ve çalışmalar henüz yetersizdir.

Selenyum Sedefe İyi Gelir mi?

Selenyum, hem doğal hem de adaptif bağışıklık sistemlerini etkileyebilen immünomodülatör özelliklere sahip temel bir besin maddesidir. Sedef hastalarının serum selenyum seviyeleri genel popülasyona kıyasla daha düşük görünmektedir. Selenyum takviyesi belirli sedef hastalığı türleri için yararlı olabilir, ancak her sedef hastalığı için yararlı olmayabilir. Örneğin selenyum takviyesinin, plak sedef hastalığı olan hastalara fayda sağlamadığı düşünülmektedir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce