Kolay teriyaki sos tarifi için ihtiyacınız olan süre yalnızca 10 dakika! Bu lezzetli tarif, MSG ve yüksek fruktozlu mısır şurubu içermiyor!
Çok az malzemeli ile kısa sürede hazırlanan teriyaki sosu özellikle tatlı ve ekşi tavuk ve biberli biftek ile denemeyi ihmal etmeyin!
Teriyaki kelimesi, parlak veya sır anlamına gelen Japonca “dara” kelimesinden gelir. Sosun eklendiği tarife sağladığı parlaklığı tanımlar. Japon mutfağına özgüdür.
Teriyaki geleneksel olarak soya sosu, mirin (tatlı pirinç şarabı) ve pirinç sirkesinden yapılır, ancak soya sosu yerine hindistan cevizi aminoları ile de yapılan tarifler vardır.
Hindistan cevizi aminoları geleneksel soya sosundan daha tatlı olduğundan, tariften mirin çıkarılabilir.
Ayrıca pirinç sirkesi yerine çok daha kolay erişebileceğiniz elma sirkesi kullanılabilir.
İş sosu değerlendirmeye geldiğinden seçeneklerinin sınırsıza yakındır. Lezzetli teriyaki sosu değerlendirmek için ilk akla gelenler şöyledir:
Gelelim kolay tarifimizin malzemelerine ve yapım aşamalarına:
Malzemeler
Hazırlanışı
Afiyet Olsun!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…