Koltuk Altı Beyazlatma: En Hızlı Yöntem
Koltuk altı kararması oldukça yaygın bir şikayettir. Sebebi çok çeşitlidir ve aslında çeşitli çözümleri de vardır.
Bu yöntemlere geçmeden önce nedenlere kısaca biz göz atalım!
Koltuk altlarındaki istenmeyen renk koyulaşmasını engellemek ve durdurmak için alınabilecek bazı bası önlemler ve değişiklikler vardır.
Kullanılan deodorantı yeni bir tanesiyle değiştirmek, kullanmayı tamamen bırakmak ya da elma sirkesi, karbonat gibi ter önleyici doğal malzemeleri tercih etmek ilk akla gelendir.
Bunun dışında istenmeyen tüylerden kurtulmak için traş jileti yerine ağda ya da lazer tercih edilebilir.
Kararan bölgedeki ölü deriden arınmak için nazik bir peeling uygulaması yapılabilir. Uygulama haftada 2 ya da 3 kez tekrarlanabilir. Koltuk altı bölgesi çok nazik olduğunda peeling uygularken nazik olunmalıdır. Bu işlem için yüz peelingi tercih edilebilir.
Bu küçük önlemlere ek olarak evde doğal malzemeler ile de koltuk altı renk açıcı karışımlar yapmak mümkün olabilmektedir.
Çay ağacı yağı
Zerdeçal ve limon
Süt, gül suyu ve portakal kabuğu
Patates
Koltuk altlarındaki kararma bir cilt rahatsızlığından kaynaklanıyorsa veya daha yoğun bir tedaviyi gerektiriyorsa bir dermatologtan destek almak gerekebilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…