Koltuk altı kararması, genital bölgede ve eklem bölgelerinde kararma yaygın şikayetlerdir. Kararmanın sebebi genellikle acanthosis nigricans isimli basit bir cilt rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık cildin bazı bölgelerde kalınlaşması ve koyulaşmasıyla belirginleşir. Görsel olarak rahatsız edici olabilse de ciddi başka sorunlara yol açıcı değidir.
Koltuk altı ile beraber
Fakat kararmaya eşlik eden kaşıntı ve kötü koku gibi durumlar varsa bir hekime başvurmak akıllıcadır.
Bunun çok çeşitli sebebi vardır. Bu sorun herkeste görülebilir bir sorundur ancak bazı kişilerde görülme ihtimali daha yüksektir.
Örneğin daha koyu cilt tonlarında risk daha yüksektir.
İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemi de kararmada etkilidir. Yoğun ve çok sık biçimde tıraş bıçağı ya da ağda kullanımı tetikleyicidir.
Ne Yapılabilir?
Eğer koltuk altınızdaki kararmanın sebebinin ağda ya da jilet olduğunu düşünüyorsanız sabun ya da traş kremi kullanmadan işlem uygulamaktan kaçının. Ayrıca işlem sonrası nemlendirici krem kullanın.
Bunlar dışında
koyu renkli koltuk altlarını beyazlattığı kanıtlanmış bitkisel kaynaklardır fakat bazılarının yan etkilere neden olabileceği de bir gerçektir. Bu nedenle herhangi birini dahili olarak kullanmadan önce mutlaka bir uzman hekime danışın!
Koltuk altı kararması deodorant kaynaklı olması yaygındır. Bu durumda deodorantınızı değiştirmek ya da hiç deodorant kullanmamak akıllıcadır. Deodorant yerine karbonat ya da elma sirkesi doğal ve etkili alternatiflerdir. Bu iki doğal ürünün ayrıca cildi beyazlatıcı etkisi de oldukça fazladır.
Ayrıca;
Jilet yerine alternatif epilasyon yöntemleri tercih edin. Örneğin lazer epilasyon gibi.
Dar ve naylon karışımlı giysilerden kaçının. Daha geniş olanları tercih edin.
Haftada 2 yada 3 kez kararma olan bölgelere peeling yapın. Bu ölü deriden kurtulmanıza yardım eder.
Son olarak sigara alışkanlığınız varsa ondan kurtulun.
Doğal olarak beyazlatıcı özellik taşıyan bitkisel kaynaklardan destek alarak cilt tonunu açmam mümkündür.
Patates ve Patates Suyu
Bir patatesi rendeleyin, rendelenmiş patatesin suyunu iyice sıkın ve çıkan bu suyu koltuk altlarınıza uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra koltuk altlarınızı soğuk su ile durulayın.
Limon
1 limonu kalın biçimde dilimleyin ve dilimleri koltuk altlarınıza sürün. 10 dakika beklettikten sonra koltuk altlarınızı soğuk su ile durulayın, kurulayın ve nemlendirici bir krem uygulayın.
Salatalık
1 salatalığı kalın biçimde dilimleyin ve dilimleri koltuk altlarınıza sürün. 10 dakika beklettikten sonra koltuk altlarınızı soğuk suyla durulayın.
1 çay kaşığı portakal kabuğu
1 çorba kaşığı süt
ve 1 çorba kaşığı gül suyunu karıştırın ve macun kıvamına getirin.
Koltuk altlarınızı macunla nazikçe ovalayın ve peeling etkisi yapmasına izin verin.
Macunu koltuk altlarınızda 15 dakika kadar bekletin ardından soğuk su ile durulayın.
Bu maskeyi haftada iki – üç kez tekrarlayın, gözle görülür fark elde edeceksiniz.
1 yemek kaşığı toz zerdeçal
Ve 2 yemek kaşığı taze limon suyunu küçük bir kap içinde karıştırın ve macun kıvamına getirin.
Bu macunu koltuk altlarınıza eşit şekilde uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra macunu yıkayın.
Şimdi Satın AlÇay ağacı yağı beyazlatıcı özelliği en yoğun uçucu yağların başındadır.
Yaklaşık 200 gr temiz su içine 5 -6 damla çay ağacı yağın ekleyin ve çalkalayın. Bu çay aşağı yağı eklenmiş suyu banyodan sonra koltuk altlarınıza püskürtün ve doğal olarak kurumasını bekleyin. Uygulama öncesi cildi kurulamayı unutmayın.
Şimdi Satın AlKoltuk altlarınıza birkaç damla hindistan cevizi yağı sürün. 15 dakika beklettikten sonra koltuk altlarınızı soğuk su ile durulayın.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…