Kuru ciltte sivilce nadir olsa da ve sivilceler sıklıkla yağlı ciltler ile ilişkilendirilse de kuru ciltler de gerçekten sivilce ile mücadele etmek zorunda kalabilir!
Kuru ciltlerdeki bu sivilceler yönetilebilir olsa da, başa çıkılmaları biraz daha zor olabilir çünkü pek çok standart akne tedavisi özellikle yağlı cilt tiplerini hedef alarak hazırlanır.
Akne ne tür bir cilde sahip olursanız olun görece basit bir nedenden kaynaklanır.
Deri sebum veya yağ üretir ve bu madde çok kalın ve yapışkansa, gözeneklerdeki ölü deri hücreleriyle birleşerek bir tıkaç oluşturabilir. Bu siyah nokta veya beyaz nokta, bakterilerle birleşebilir ve iltihaplanarak bir sivilce oluşturabilir.
Yaşlandıkça cildimiz yağ üretimini azaltır ve nemini kaybeder. Hormonal dengesizlik, stres, beslenme, çevresel faktörler, genetik gibi nedenlerle bazen maalesef yaşlandıkça sivilceler de artmaya başlayabilir. Ve bu zor bir kombinasyondur.
Kuru cildiniz varsa sivilceyi tedavi etmek zordur, çünkü akne tedavileri cildi daha da kurutabilir. Bu nedenle, kuru cilde hitap etmek ve ilaca bağlı tahriş riskini en aza indirmek için uygun temizleyiciler ve nemlendiriciler kullanmak çok önemlidir.
Cilt Bakım Rutini
Düzenli bir cilt rutini sürdürün. Neyin cildinizde işe yaradığını bulun ve buna bağlı kalın. Sık sık kullandığınız cilt bakım ürünlerini değiştirmekten kaçının.
Yüzünüzü günde iki kez yıkayın, cildin doğal yağlarını soymayacak sütlü dokulu bir temizleyici tercih edin. Temizleyici peeling etkili olmamalıdır.
Retinol Kullanımı
Retinol, ölü deri hücrelerini uzaklaştırarak gözenekleri açmaya çalışır ve gözeneklerin temiz kalmasına yardımcı olur. Bu bileşen sivilceye meyilli kuru ciltler için de iyi bir tercih olabilir.
Ancak retinol potansiyel tahriş edici etkileri ile de bilindiğinden her gece yerine haftada yalnızca bir veya iki kez kullanımı önerilir.
Nemlendirmenin Önemi
Akneye eğilimli cilde sahip kişilerin nemden korkması yaygındır, ancak gerçek şu ki, tüm cilt tiplerinin neme ihtiyacı vardır. Aknesi olanlar yağlardan korkma eğilimindedir, aslında bu cilde nem katmanın harika bir yoludur.
Yağlar sivilceleri azaltmaya ve sivilce alevlenmelerinden sonra oluşabilecek iltihap sonrası hiperpigmentasyonu en aza indirmeye yardımcı olabilir.
Lif kabağı tipi yüz temizleyicilerden ve el tipi mekanik yüz yıkayıcılardan kaçının, çünkü bunlar kuruluğu ve tahrişi artırabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…