Kuruyemişler neden suda bekletilir? sorusu sizin de aklınızı kurcalıyor olabilir. Bu soruya çok detaylı bir yanıt bu yazıda sizleri bekliyor!
Çiğ kuruyemişler sağlıklı bir diyetin olmazsa olmaz parçasıdır. Besin değerlerinden en üst düzeyde faydalanmak için kuruyemişleri yemeden önce suda bekletmek çok akıllıca bir uygulamadır.
Bu uygulamanın temeli Azteklere dek uzanır. Tohum besinler Aztek kültürününün ana besinini oluşturur.
Tohumları tüketmeden önce mutlaka tuzlu suda bekletip ardından güneşte kuruttukları bilinmektedir. Kurutma işlemi sonunda bazı tohumlar bütün halde bazıları ise öğütülerek tüketilir.
Bu kuruyemişlerdeki vitamin ve minerallerin emilim oranını arttırır.
Çinko bağışıklık sistemimizin doğru biçimde çalışması için hayati önem taşır.
Kuruyemişleri yemeden önce ıslatmanın faydaları ortadadır. Peki kuruyemişler hangi biçimde, ne kadar süre ile ıslatılmalıdır?
Öncecikle eğer kuruyemişleri ıslatma işlemi sonrası fırında kurutma işlemine tabii tutmayacaksanız, ıslatılacak miktar çok fazla olmamalıdır.
Eğer yüksek miktarda kuruyemişi ıslattıysanız, kurutma işlemi de yapmak elzemdir.
65 dereceye ayarlanmış fırında 12 saat kadar ağır ağır kurutma yapılabilir ya da bir gıda kurutucusu tercih edilebilir.
Şimdi Satın AlIslatıp kuruttuğunuz kuruyemişleri mutlaka ağzı kapalı cam kavanozlarda, direkt güneş almaz biçimde saklayınız.
Buzdolabında ya da kilerde saklama yapılabilir.
Cevizi suda bekletmek ve ardından cevizin suyunu içerek zayıflamaya destek sağlamak son zamanlarda oldukça popülerdir. Fakat bu yoğun biçimde fitik asit içeren su; eklemlerde ağrılara, ishale yol açıcıdır. Uzun süreli kullanımında ciddi yan etkileri ortaya çıkabilmektedir.
Sadece kuruyemişler değil tahıllar ve bakliyatlar da tıpkı kuruyemişler gibi yemeden önce suda bekletilmelidir. Bu biçimde gıdamızdan aldığımız fayda artacaktır.
Yerel tohum, yerli üretim temiz tarım mahsülü çeşit çeşit kuruyemişlerimize göz atın!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Sultan Çayı, mentollü ferahlatıcı çay karışımı olarak bilinen, geleneksel içerikleri ile hem ferahlatıcı hem de…
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…