Kuyruk Yağı

Kuyruk Yağı Cilde Nasıl Uygulanır? Faydaları

Kuyruk yağı; zengin besin içeriği, esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlarla dolu güçlü bir cilt nemlendiricisidir.

Basitçe söylemek gerekirse kuyruk yağı; temizlenmiş ve saflaştırılmış bir yağ türüdür. Yağlar, proteinlerle birlikte cilt dahil her hücre zarı için temel yapı taşlarıdır. Enerji sağlarlar, minerallerin emilmesine yardımcı olurlar ve bol miktarda vitamin taşırlar.

Kuyruk Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı, esnek insan derisinde bulunan aynı yağları veya lipitleri içerir. Lipitler vücudumuzdaki her hücrenin zarında bol miktarda bulunur. Hücrelerimizin içinde ve dışında sıvıların (nem olarak da bilinir) serbest akışından sorumludurlar.

Lipitler faydalıdır çünkü enfeksiyonu önleyen, hücrenin nemini, esnekliğini ve yapısını koruyan koruyucu ancak geçirgen bir bariyer oluştururlar.

Kuyruk yağı, petrol bazlı losyonlarda olduğu gibi cildin bariyerini boğmadan hücresel düzeyde kuruluğu önleyicidir.

Otla beslenen sığırlardan elde edilen yağ; A, D ve K vitaminleri ve antioksidanlarla yüklüdür. Kırışıklığa neden olabilen serbest radikallerle savaşarak cildin gençleşmesini desteklediği bilinen E vitamini de saklıdır.

E vitamininin kolajenin parçalanmasını önlediği de gösterilmiştir.

D vitamini ciltte canlılığı geri kazanma yeteneğine sahiptir. Ayrıca D vitamini insan derisinde antimikrobiyal peptit genlerinin ekspresyonunu indükler ve fırsatçı enfeksiyonların önlenmesinde önemli bir rol oynar.

Kuyruk Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Bu hayvansal yağ esasen yemeklerde bir lezzet verici olarak kullanılır. Fakat son yıllarda cilt sebumuna benzer yapısı ile kozmetik amaçla da kullanılmaya başlanmıştır.

Yağın doğrudan cilde uygulanması güçtür, kokusu ile rahatsız edici olabilir. Bu nedenle genellikle seyreltilerek ve farklı bileşenler ile ağır yağısı dengelenerek kullanılır.

Yağın doğrudan cilde uygulanmasının önerilmemesinin sebeplerinden biri de yani ileri seviye gözenek tıkayıcı yapısıdır.

Kuyruk yağı bazı olumsuzluklarına rağmen eşsiz bir cilt nemlendiricisi özelliktedir. Kuru ve susuz kalmış cildi derinlemesine besleyicidir.

Kuru, pul pul dökülen, pürüzlü ciltler için özellikle önerilir.

Kuyruk yağını cilde uygulamak için yanı sıra sıklıkla vazelin, gliserin, alo Vera jeli ve bal gibi bileşenler kullanılmaktadır.

Saç için Kuyruk Yağı

Yağın yumuşatıcı, nemi tutan özelliğinden dolayı, ıslak veya nemli saça uygulandığında kurulukla mücadelede güçlü bir bileşen olduğu da bilinir.

Kuru saça uygulandığında ise yağ, işe yaramaz çünkü hapsedilecek nem yoktur.

Saç için tasarlanmış diğer yağlardan daha mumlu bir dokuya sahiptir ve temizleyici bir şampuan veya elma sirkesi ile yıkamak, saçtan tamamen çıkarılmasına yardımcı olabilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Psikoloji

Varsayılan Etkisi (Default effect) Nedir? Örnekler

Varsayılan Etki (Default Effect), bireylerin seçim yaparken varsayılan (ön tanımlı) seçeneklere yönelme eğilimidir. Bu fenomen,…

9 saat önce
  • Sağlık

Anzarut – Astragalus Sarcocolla Gum Nedir?

Anzarut, bilimsel adıyla Astragalus Sarcocolla, baklagiller familyasına ait bir bitki türünün zamkıdır. Bu bitki, özellikle…

9 saat önce
  • Beslenme

Hünnaptan Neler Yapılır? Sirke Olur mu?

Hünnap, vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Hem taze hem…

10 saat önce
  • Tarif

Enginar Sirkesi Tarifi

Enginar Sirkesi Tarifi Malzemeler 1 kg taze enginar (taze ve sap kısımları ile birlikte) 1…

10 saat önce
  • Sağlık

Ellerimde Kırmızı Noktalar Çıktı, Neden Olabilir?

Ellerinizde beliren kırmızı noktalar, çeşitli sağlık durumlarının belirtisi olabilir. Bu noktaların nedeni, ciltteki irritasyonlardan enfeksiyonlara,…

1 gün önce
  • Sağlık

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? İçindekiler

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? Doğal protein tozu karışımı, genellikle bitkisel veya hayvansal kaynaklı gıdalardan…

1 gün önce