Lactobacillus acidophilus giderek popülerleşen bir probiyotik gıda takviyesidir.

İlginç bir şekilde, her probiyotiğin vücut üzerinde farklı etkileri vardır.

Lactobacillus acidophilus, en yaygın probiyotik türlerinden biridir ve fermente gıdalar, yoğurt ve takviyelerde bulunur.

Lactobacillus Acidophilus Nedir?

Lactobacillus acidophilus, bağırsaklarda da bulunan bir bakteri türüdür.

Lactobacillus bakteri cinsinin bir üyesidir ve insan sağlığında önemli bir role sahiptir.

Adı, ürettiği şeyin bir göstergesidir: Laktik asit. Bunu laktaz adı verilen bir enzim üreterek yapar. Laktaz, sütte bulunan bir şeker olan laktozu laktik aside ayırır.

Lactobacillus acidophilus bazen L. acidophilus veya basitçe acidophilus olarak da anılır.

Lactobacilli, özellikle L. acidophilus, genellikle probiyotik olarak kullanılır.

Dünya Sağlık Örgütü, probiyotikleri “yeterli miktarlarda uygulandığında konakçıya sağlık yararı sağlayan canlı mikroorganizmalar” olarak tanımlamaktadır.

L. acidophilus, bir probiyotik olarak kapsamlı bir şekilde incelenmiştir ve kanıtlar, bunun bir dizi sağlık yararı sağlayabileceğini göstermiştir.

Bununla birlikte, birçok farklı L. acidophilus türü vardır ve bunların her birinin vücut üzerinde farklı etkileri olabilir.

Probiyotik takviyelerine ek olarak L. acidophilus, lahana turşusu, miso ve tempeh dahil olmak üzere bir dizi fermente gıdada doğal olarak bulunabilir.

Ayrıca peynir ve yoğurt gibi diğer besinlere probiyotik olarak eklenir.

Probiyotik ve Prebiyotik Farkı Nedir?

L. Acidophilus’tan Nasıl Yararlanılır?

L. acidophilus, sağlıklı bağırsaklarda bulunan normal bir bakteridir, ancak onu ek olarak alarak veya onu içeren gıdaları tüketerek bir dizi sağlık yararı elde edilebilir.

L. acidophilus, tek başına veya diğer probiyotikler veya prebiyotiklerle kombinasyon halinde probiyotik takviyelerinde bulunur.

Bununla birlikte, bazı gıdalarda, özellikle fermente gıdalarda da bulunur.

L. acidophilus’un en iyi besin kaynakları şunlardır:

Yoğurt: Yoğurt tipik olarak L. bulgaricus ve S. thermophilus gibi bakterilerden yapılır. Bazı yoğurtlar da L. acidophilus içerir.

Kefir: Kefir, sağlıklı bir fermente içecek üretmek için süte veya suya eklenebilen bakteri ve maya “tanelerinden” yapılır.

Kefirdeki bakteri ve maya türleri değişebilir, ancak diğerlerinin yanı sıra genellikle L. acidophilus içerir.

Miso: Miso, soya fasülyesinin fermente edilmesiyle yapılan Japonya menşeli bir macundur.

Misodaki birincil bileşen Aspergillus oryzae adlı bir mantar olsa da miso, L. acidophilus da dahil olmak üzere birçok bakteri içerebilir.

Tempeh: Tempeh, fermente soya fasülyesinden yapılan başka bir besindir.

L. acidophilus dahil olmak üzere bir dizi farklı mikroorganizma içerebilir.

Peynir: Farklı bakteriler kullanılarak farklı peynir çeşitleri üretilir. L. acidophilus, peynir başlangıç ​​kültürü olarak yaygın olarak kullanılmaz, ancak bir dizi çalışma, onu bir probiyotik olarak eklemenin etkilerini incelemiştir.

Lahana turşusu: Lahana turşusu, lahanadan yapılan fermente bir besindir. Lahana turşusundaki bakterilerin çoğu, L. acidophilus dahil Lactobacillus türleridir.

Yiyecek dışında, L. acidophilus’u almanın en iyi yolu doğrudan takviyelerdir.

Bir dizi L. acidophilus probiyotik takviyesi, kendi başlarına veya diğer probiyotiklerle kombinasyon halinde mevcuttur. Porsiyon başına en az bir milyar CFU içeren bir probiyotik önerilir.

Bir probiyotik alıyorsanız, bunu bir öğünle, ideal olarak kahvaltıyla yapmak genellikle en iyisidir.

Probiyotikler Gaz Yapar mı? Probiyotik Yan Etkileri

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

    Kargo hesapla