Lahana Buzlukta Saklanır mı? Nasıl Saklanır?
Lahana, buzdolabınızın sebzelik çekmecesinde oldukça uzun bir süre saklanabilir. Kış ayının bu lezzetli ve besleyici sebzesi hem çiğ hem de pişmiş halde harikadır. Vitaminlerle doludur! Uzun bir buzdolabı olsa da belirli bir süreden sonra lahanalar da bozulmaya başlar.
Kullanabileceğinizden daha fazla lahananız varsa onları saklamak için akla gelen en iyi yöntemlerden biri onları dondurmaktır.
Peki lahanalar buzluğa atılabilir mi? Eğer sorumuzun cevabı evet ise onları buzluğa göndermeden önce hangi işlemleri uygulamak gerekir? Gelir bu sorulara yanıt bulalım!
Evet, lahanayı kesinlikle dondurabilirsiniz. Birkaç basit ipucu ve püf noktası ile, raf ömrünü uzatmak için lahanayı hem çiğ hem de şoklanmış biçimde dondurmak mümkündür.
Lahanayı kesmek ve kullanmak nispeten basittir. Küçük bir merkezi gövdeye sahip olan lahana, çok az veya hiç atık içermeyen, neredeye he kısmı kullanılabilir bir sebzedir.
Büyük bütün yaprakları lahana dolması için, kıyılmış veya rendelenmiş lahanayı lahana salatası için veya büyük lahana parçalarını lahana yemeği ya da çorbası için kullanılabilir.
Lahanayı dondururken, yapılması gereken bir ana seçim vardır: Haşlamak veya Haşlamamak. Buradaki en büyük etken lahanayı dondurucudan çıkardıktan sonra kullanım amacınızın ne olduğudur.
Lahanayı nispeten hızlı bir şekilde kullanmayı planlıyorsanız ve çiğ lahanaya mümkün olan en yakın şeyi istiyorsanız, haşlamamak en iyi seçenektir.
Öte yandan, lahanadan mümkün olan en uzun dondurucu ömrünü istiyorsanız ve pişirilen tariflerde kullanmak üzere kullanacaksanız haşlamak daha iyidir.
Çiğ donmuş lahana buzlukta 8 hafta kadar dayanır, Haşlanmış lahana ise 9 aya kadar dayanabilir.
Herhangi bir donmuş sebzeyi ve özellikle donmuş lahanayı çözmenin en iyi yolu buzdolabındadır. Basitçe bu adımları izleyin ve kısa sürede lahanayı düzgün bir şekilde çözdürün:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…