Lakto fermente turşu, sebzelerin laktik asit bakterileri kullanılarak fermente edilmesiyle yapılan bir tür turşu çeşididir. Bu yöntem, sebzelerin doğal olarak bulunan laktik asit bakterileri tarafından fermente edilmesini içerir. Bu bakteriler, karbonhidratları laktik aside dönüştürerek sebzelerin ekşi ve fermente bir hal almasını sağlar.
Lakto fermente turşu yapmak için kullanılan sebzeler genellikle lahana, havuç, turp, kornişon salatalık gibi farklı sebzeler olabilir. Bu sebzeler tuzlu su içinde laktik asit bakterileri tarafından fermente edilirken, turşunun karakteristik ekşi lezzeti ortaya çıkar.
İşte basit bir laktofermente turşu tarifi:
Malzemeler:
Yapılışı:
Laktofermente turşu, probiyotik zenginliği, sebzelerin besin değerini artırma ve mide-d bağırsak sağlığını destekleme açısından sağlıklı bir atıştırmalık veya yan yemek olarak tercih edilebilir.
Lakto fermente turşu kaç günde olur?
DIM (Diindolilmetan), turpgiller ailesine ait sebzelerde doğal olarak bulunan bir bileşiktir ve hormon dengesini destekleyici…
Düşük östrojen, yaşlanmanın doğal bir parçasıdır ve sıcak basmaları, ruh hali değişimleri ve kemik kaybı…
Low estrogen is a natural part of aging that can lead to symptoms like hot…
Bergamot kabuğu, sağlık, mutfak ve cilt bakımı gibi birçok alanda fayda sağlayan çok yönlü bir…
Deodorantlarda kullanılan alüminyum bileşikleri, antiperspirant özelliği sayesinde terlemeyi azaltır. Ancak, meme kanseri, Alzheimer hastalığı, hormonal…
Evde kullandığınız bazı ürünler sağlığınız üzerinde ciddi riskler oluşturabilir. Kokulu mumlar ve yapay oda kokuları,…