PHA

Laktobionik Asit Yazın Kullanılır mı? Ne işe Yarar?

Laktobionik asit (lactobionic acid); Nazik bir eksfolianttır ve ciltte peeling görevi görür.

Bir polihidoksi asittir (daha yaygın olarak PHA olarak da bilinir) ve esasen bir şeker molekülüdür.

 Glikolik ve laktik asitin yakın akrabasıdır ve donukluk, hiperpigmentasyon ve akne tedavisi için kullanılır.

Laktobionik asit, laktozdan elde edilir ve hücre döngüsünü artırarak çalışır.

Laktobiyonik asit diğer çoğu cilt asidinden daha büyük bir moleküldür ve sonuç olarak onlar kadar derine nüfuz etmez.  Bu biçimde daha nazik ve tahriş olasılığı düşük bir peeling etkisi sunar. Sıklıkla hassas ciltlerin dahi kullanabileceği bir  peeling ürünü olarak kabul edilir.

Nazik bir eksfoliant olmasının yanı sıra, çevreden gelen nemi cilde çekme veya zaten ciltte bulunan nemi hapsetmeye yardımcı olan bir nemlendirici görevi de görür.

Aynı zamanda antioksidan etkileri de vardır, yani serbest radikalleri nötralize eder ve cildi çevresel kirleticilerden başarıyla korur.

Laktobionik Asit Hangi Cilt Tipi için Uygundur?

Glikolik asit gibi diğer eksfoliantlarla tahrişe eğilimli daha hassas cilt tiplerine sahip olanlar için ideal olarak kabul edilir.

Bir eksfoliantın işini yaptığı için ciltte hafif tahrişe neden olma potansiyeli gene de her zaman vardır, ancak asitler arasında laktobiyonik asit bunu yapmaya en az meyilli olanlardan biridir.

 Haftada iki ila üç kez yavaş yavaş rutininize sokmanız faydalı olabilir, böylece cildin alışma şansı olur. Bu alıştırma uygulaması özellikle hassas ciltler için önemlidir.

Düzen oturduğunda ise ideal olarak günde bir kez günlük rutin dahilinde kullanılabilir. Ayrıca YAZ aylarında da kullanılabilir.

Ancak özellikle retinol ile bir arada kullanılması önerilmez ve diğer eksfoliantlarla birlikte kullanırken de dikkatli olunmalıdır.

LAKTOBİONİK ASİT ve LAKTİK ASİT Farkı Nedir?

Benzer isimleri paylaşsalar da, laktobiyonik asit laktik asit ile karıştırılmamalıdır.

Her ikisi de laktozdan türetilmiş olsa da, laktik asit daha güçlü bir alfa-hidroksi asit (AHA) iken, laktobiyonik asit bir poli-hidroksi asittir (PHA’lar). Daha büyük, daha nazik bir moleküldür.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

18 saat önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

4 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

4 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

5 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

2 ay önce