Lavanta sirkesi, çeşitli kullanımları nedeniyle popüler bir doğal üründür. Saç ve cilt bakımı, temizlik ve hatta yemek yapımı gibi birçok farklı alanda kullanılabilir. Saçları parlaklaştırmaya, kepek ve saç derisi sorunlarına yardımcı olmaya, cildi temizlemeye ve nemlendirmeye, ayrıca yaraları, ısırıkları ve çizikleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Ancak, lavanta sirkesi kullanmadan önce cilt tipinize, alerjinize veya hassasiyetinize bağlı olarak, kullanımı uygun olmayabilir.
Özellikle yemeklerde kullanılmak için üretilmiş bir sirke türüdür. Yemeklerinize tat ve aroma katmak için kullanılabilir. Ancak, lavanta sirkesinin sek halde doğrudan içilmesi önerilmez.
Dolayısıyla, lavanta sirkesini yemeklerde kullanarak, tatlandırma veya aromalandırma amaçlı olarak tüketmeniz önerilir. Ancak, doğrudan içmek veya aşırı miktarda tüketmek sağlık sorunlarına neden olabilir. Eğer içilecekse mutlaka su ile seyreltilmelidir.
Bu doğal ürün; saçlara parlaklık kazandırabilir, kepeklenme ve saç derisi sorunlarını hafifletebilir ve saçların nemini koruyabilir. Lavanta sirkesini saça uygulamak için şu adımları izleyebilirsiniz:
Lavanta sirkesini uygulamadan önce, saçlarınızı şampuanlayın ve iyice durulayın.
Sirkeyi bir sprey şişesine doldurun. Saçınızın tamamına, özellikle saç diplerine doğru püskürtün. Saçlarınızı ellerinizle hafifçe ovun, ardından 2-3 dakika bekleyin.
2-3 dakika beklettikten sonra, saçlarınızı ılık suyla durulayın. Lavanta sirkesinin kokusunu saçınızda bırakmak isterseniz, saçlarınızı tekrar durulamayabilirsiniz.
Lavanta sirkesi uygulaması, haftada birkaç kez yapılabilir. Ancak cildinizde hassasiyet veya tahriş görüyorsanız, uygulamayı bırakın.
Ayrıca yemeklere tat vermek için de kullanılabilir ve doğal bir temizleyici olarak da kullanılabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…