Limon Kabuğu

Limon Kabuğu Yağı Yüze Sürülür mü? Nasıl Yapılır?

Limon kabuğu yağı ya da kısaca limon yağı; yüksek oranda antioksidan içeriğine sahiptir ve bu da onu genellikle temizleyiciler, saç ve cilt bakım ürünleri için ideal bir bileşen olarak sunar.

Limon yağının ayrıca genel stres seviyelerini düşürme, konsantrasyonu uyarma, bağışıklığı artırma ve ruh halini iyileştirme gibi birçok aromaterapötik faydası olduğu gösterilmiştir.

Limon Kabuğu Yağı Cilde Faydaları Nelerdir? Yüze Sürülür mü?

Limon kabuğu yağının güneş yanıkları ve böcek ısırıklarından kırışıklıklara kadar cilt için çeşitli kullanımlara sahip olduğu bilinir.

 Limon yağları, limonun büzücü özelliklere sahip olması nedeniyle, özellikle büyük gözeneklere eğilimli yağlı cilt tipleri için idealdir.

Bu özel yağ; antibakteriyel, antiviral, antifungal ve büzücü özelliklere sahiptir.

Cilt bakım ürünlerinde limon yağının kullanılması, cildin erken yaşlanmasına neden olabilecek serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilir.

Limon yağının sağladığı yüksek sayıda antioksidan; doğal sıkılaştırıcı, anti-bakteriyel özellikleriyle birleştiğinde onu çok yağlı ciltler için çok yararlı bir uçucu yağ yapar.

Antiseptik ve antibakteriyel özellikleri de limon yağını ciltteki küçük sıyrıklar, kesikler ve yaraların temizlenmesinde ve ayrıca bazı mikrobiyal cilt problemlerinin tedavisinde çok etkili kılar.

Özellikle mantar önleyici özellikleri, ayak mantarı gibi maya enfeksiyonlarının tedavisinde topikal olarak uygulandığında etkili bir bileşendir.

Limon kabuğu yağı, organik bir böcek kovucu sprey oluşturmak için bir şişeye eklendiğinde sivrisinekler ve keneler için de caydırıcı bir doğal bileşendir.

Yüze Sürülür mü?

Limon kabuğu yağı, yüze ve diğer cilt bölgelerine uygulanabilir. ANCAK özellikle yüz, boyun ve göğüs olmak üzere cilde uygulanmadan önce yağın gücünü seyreltmek için taşıyıcı yağlarla (jojoba yağı veya zeytinyağı gibi)  karıştırılmalı ve doğrudan cilde uygulanmamalıdır.

Diğer birçok turunçgil yağı gibi (bergamot yağı, portakal yağı, misket limonu yağı vb.) limon yağı fototoksiktir, yani limon yağı cildin güneşe maruz kalması veya diğer UV ışınlarına maruz kalması nedeniyle tahriş olmasına ve/veya hasar görmesine neden olabilir.

Bunu engellemek için limon yağı gündüz değil geceleri kullanılmalı ve bu yağı cilt bakımınızın bir parçası olarak uyguladığınız sürece mutlaka düzenli güneş koruyucu da cilde uygulanmalıdır.

Limon Kabuğu Yağı Nasıl Yapılır?

4-5 limonu soğuk su altında iyice yıkayın.

Yıkadıktan sonra temiz bir bez veya kağıt havluyla kurulayın.

Limonlarını kabuğunu nazikçe çıkarmak için bir soyucu, zester veya mutfak bıçağı kullanın. Kabukları daha sonra kullanmak üzere ayrı bir orta boy cam veya çelik kapta saklayın.

  • Kabukların sarı kısmı limon yağı içerir, yalnızca bu kısmı kullanacağız.

Soyduğunuz sarı kabukların üzerine bir bardak hindistan cevizi yağı ekleyin. Hindistan cevizi yağı yerine tatlı badem yağı da kullanabilirsiniz.

Orta boy bir tencereye yarısına kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayınca suyun sıcaklığını düşük seviyeye getirin.

Limon kabukları ve hindistan ceviz yağı olan kaseyi kaynar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin.

Bu biçimde kabuklardaki öz yağın, ısının yardımı ile hindistan cevizi yağına geçmesine izin verin.

Limon yağının hindistan cevizi yağına geçip geçmediğini bakarak kolayca anlayabilirsiniz.

İşlem sonunda yağı yaklaşık 2-3 saat oda sıcaklığına soğumaya bırakın.

Ardından, yağınızı kabuklardan ayırmak için karışımı ince bir elek veya temiz bir tülbentten geçirin ve yağınızı şişeleyin.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Psikoloji

Varsayılan Etkisi (Default effect) Nedir? Örnekler

Varsayılan Etki (Default Effect), bireylerin seçim yaparken varsayılan (ön tanımlı) seçeneklere yönelme eğilimidir. Bu fenomen,…

3 saat önce
  • Sağlık

Anzarut – Astragalus Sarcocolla Gum Nedir?

Anzarut, bilimsel adıyla Astragalus Sarcocolla, baklagiller familyasına ait bir bitki türünün zamkıdır. Bu bitki, özellikle…

3 saat önce
  • Beslenme

Hünnaptan Neler Yapılır? Sirke Olur mu?

Hünnap, vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Hem taze hem…

3 saat önce
  • Tarif

Enginar Sirkesi Tarifi

Enginar Sirkesi Tarifi Malzemeler 1 kg taze enginar (taze ve sap kısımları ile birlikte) 1…

4 saat önce
  • Sağlık

Ellerimde Kırmızı Noktalar Çıktı, Neden Olabilir?

Ellerinizde beliren kırmızı noktalar, çeşitli sağlık durumlarının belirtisi olabilir. Bu noktaların nedeni, ciltteki irritasyonlardan enfeksiyonlara,…

23 saat önce
  • Sağlık

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? İçindekiler

Doğal Protein Tozu Karışımı Nedir? Doğal protein tozu karışımı, genellikle bitkisel veya hayvansal kaynaklı gıdalardan…

24 saat önce