Lor peynirli biber turşusu kısa sürede hazırlanan, pratik ve leziz bir tariftir.
Göçmen mutfaklarının alameti farika olan lorlu biber turşusu hem meze olarak, hem yemek ve salatalara eşlikçi olarak; hem kahvaltı sofralarında tüketilebilir. Turşuyu hazırlamak için çok çeşitli tarif takip edilebilir. Ve çeşitli biber türleri kullanılabilir.
Biz sizlerle oldukça pratik ve lezzetli bir tanesini paylaşıyor olacağız!
1 kg kadar körpe biber
1 kg’dan biraz az lor peynir – kaymak loru olursa çok daha lezzetli olur-
Kıyılmış yeşillik isteğe göre -nane, maydonoz, dereotu, kişniş gibi-
Şırası için
1 çay kaşığı Tane kişniş
1 çay kaşığında az tane karabiber
-İsteğe göre- 1 tutam biberiye, tane hardal…
-İsteğe göre- 2 diş sarımsak
4-5 tane defne yaprağı -küflenmeyi önlemek ve aroma için-
Bol zeytinyağı
Biberleri yıkayıp içlerini oyun. Eğer biberler çok küçük olduğundan oyması zor ise kafa kısımlarını keserek da hazırlayabilirsiniz.
Biberlerin sertliğini kırmak için 3 dakika kadar kaynar suya batırın.
Sıcak suya batırma işleminden sonra, biberler renklerini yitirmesin diye kısa bir şoklama yapın: Sıcak sudan çıkan biberleri buzlu suya yarım dakika kadar batırıp çıkarın.
Şoklanan biberleri kurumak üzere bir kenara kaldırın.
Bu esnada biberlerin iç harcını derin bir kapta hazırlayın. Lor peyniri, karabiber, tuzu ve isteğe göre taze yeşillikleri harmanlayın. Yeşilliklerin çok ince bir biçimde kıyıldığına emin olun. Robottan da geçirebilirsiniz.
İç harcı tamamen homojen hale gelene kadar karıştırın ve daha sonra bu harç ile körpe biberlerinizi doldurun. Doldururken boşluk bırakmayın.
Biberler hazır olduğunda geldi sıra biberlerimizi kavanozlara yerleştirmeye. Nazik ve sıkı biçimde kavanozlara aktaracağımız biberlerin etrafına ve aralarına kişniş tohumları, tane karabiber, -isteğe göre- tane kimyon, biberiye, tane hardal, sarımsak ekleyelim.
Tüm malzemeyi yerleştirdikten sonra biberlerin tamamını kapatacak biçimde kavanoza zeytinyağını koyalım. Turşunun üzerinde küf oluşumunu engellemek için defne yapraklarını kavanozun en üstüne dizip kapağı kapatalım.
Dikkat!
Lor peynirli biber turşusu kurarken diğer turşulardan farklı olarak su kullanılmaz. Ve turşular oda sıcaklığında değil buzdolabında dinlendirilir.
Lorlu biberlerinizi kurduktan 6-7 gün sonra yemeye hazır hale gelirler.
Turşunun ömrü uzun değildir. Bu nedenle açıldıktan sonra hızlı tüketilmesi ve mutlaka buzdolabında saklanması gerekir. Kapağı açıldıktan sonra ömrü 10 günden daha uzun olmayacaktır.
Turşuyu büyük kavanozlara değil ufak olanlara kurmak tazelik açısından iyi olacaktır.
Afiyet Olsun.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…