Magnezyum eksikliği vücudumuzda ve günlük yaşamımızda çok çeşitli olumsuzluklara neden olabilecek ciddiye alınması gereken bir durumdur.
Bu durumun bu denli önemli olmasının nedeni magnezyumun vücudumuzdaki her organ tarafından kullanılıyor olmasıdır.
Özellikle kasların ve kalbin düzgün biçimde çalışabilmesi için magnezyuma ihtiyaç duyulmaktadır.
Magnezyum eksikliği ciddi bir sorun olmasına rağmen toplum içinde oldukça yaygındır.
Bunun başlıca nedenleri paketlenmiş niteliksiz gıdaların yoğun tüketimi, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve tükettiğimiz gıdaların kimyasallarla yoğun biçimde kirlenmiş olması olarak sıralanabilir.
Magzenyumca zengin yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar, çiğ kuruyemişler, bakliyatlar, meyveler – spesifik olarak muz ve avokado- tüketimi yeterli düzeyde olmasına rağmen vücutta düşük magnezyum seviyelerine sahip olmakta mümkündür.
Bunun nedeni ise magnezyumu vücuttan hızla dışarı atan kafein, alkol ve tabi ki rafine şekerin de bu sağlıklı besinlerin yanı sıra yoğun biçimde tüketiliyor olmasıdır.
Bunlar dışında
Magnezyum eksikliği tespiti en basit biçimde kan testleri ile yapılmaktadır. Ancak vücuttaki magnezyumun yalnızca %1’lik küçük bir kısmı kan içinde muhafaza edildiğinden elde edilen verilen her zaman çok kesin ve net değildir.
Peki magnezyum eksikliği söz konusu ise vücudumuz bize nasıl sinyaller verir?
Belirtiler çok çeşitli olabilmekte ve kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.
Ancak en yaygın ilk belirtiler şu şekildedir:
Daha ileri seviyelerde ise şikayetlere
Ayrıca aşırı sinirlilik, öfke nöbetleri, panik atak bozuklukları ve depresyon da magnezyum eksikliği sebepli olabilmektedir.
Bilinen en yüksek magnezyum seviyesine sahip gıdaların başında
Günlük alınması gereken magnezyum miktarı kadınlar için 320 -360 mg, erkekler için ise 400 -420 mg olarak belirlenmiştir.
En ideal miktar kişiden kişiye göre değişebilir. Yaş, kilo gibi faktörler bu miktarın belirlenmesini etkileyebilir.
Tüketilen magnezyumca zengin gıdalar ve doktor tavsiyesi ile kullanılan magnezyum gıda takviyeleri ile ideal oranı tutturmak zor değildir.
Örneğin 100 gr badem günlük ihtiyacın neredeyse %72 – 75’i kadarını karşılar. Ancak gerekli miktarı tek bir besinden değil çeşitli besinlerden almak en akıllıcası olacaktır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…