Mavi mine çiçeği (blue vervain); çayırlarda, nehir kenarlarında ve nem açısından zengin alanlarda yetişen değerli bir bitkidir.
Melisa, kedi nanesi ve paiflora gibi rahatlatıcı bitkiler arasında yer alır. Zihni ve bedeni rahatlatmaya yardımcı olur.
Bununla birlikte, soğuk algınlığı ve grip desteği, sindirim desteği, uyku desteği ve detoksifikasyon gibi başka geleneksel kullanımları da vardır.
Latince ismi: Verbena hastata
Mavi mine çiçeği, yaz aylarında tomurcuklar açılmadan hemen önce toplanır. Yapraklar ve açılmamış tomurcuklar bitkisel ilaçlarda kullanılır ve araştırmalar, yararlı özelliklerine katkıda bulunan birkaç bitki bileşiği belirlemiştir:
Mine çiçeği oldukça acıdır. Kuşburnu çayı veya diğer lezzetli çayların aksine , bu çayı yudumlamak çok da keyifli olmayacaktır. Yine de özellikle sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileri göz önünde bulundurularak ara sıra tüketmek iyi bir fikir olabilir.
Çayı özellikle SİNDİRİM desteği için içiyorsanız, tatlandırıcı olmadan içmek en iyisidir. Bununla birlikte, sinir sistemi desteği için içiyorsanız, aromayı iyileştirmek için biraz limon ve bal eklemek yerinde olacaktır.
Malzemeler
Hazırlanışı
Bitkinin üzerine 1 su bardağı kaynar su dökün, örtün ve 10-15 dakika demlendirin. Mavi mine çiçeğini süzün ve tatlandırmak için bal ya da limon ekleyin.
Sinir sistemini rahatlatan, sakinleştiren ve destekleyen bir bitki olarak sınıflandırılır. Rahatlatıcı özelliklerinin çoğunlukla verbenalin adı verilen iridoid glikozitten kaynaklandığı düşünülmektedir ve genellikle gerginliği ve stresi azaltmak için tavsiye edilir.
Mavi mine çiçeğinin en eski geleneksel kullanımlarından biri dinlendirici uykuyu desteklemektir. Bu konudaki araştırmaların çoğu yaygın mine çiçeği ( Verbena officinalis ) ile yapılmış olsa da, uykuyu iyileştirmeye katkıda bulunduğu düşünülen iki bileşik – hastatosid ve vervenalin – mavi minede de bulunur.
Mavi mine çiçeğinin tadı çok acıdır ve bu genellikle çoğumuzun aradığı bir tat değildir.
Bununla birlikte, önemli bir amaca hizmet eder: Tat tomurcuklarımız acı bileşikler algıladığında, “tadı potansiyel olarak zehirli olarak algılarlar. Sonuç olarak sistemimiz tam alarma geçer ve sistemimize giren herhangi bir zehiri azaltmak için sindirim enzimleri devreye girer. Bu da besinleri parçalayıp emelimlerini sağlar.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…