Mavi solucan otu yağı özellikle cilt sağlığı için tercih edilen bir doğal yağdır.
Bu yağ cilt kuruluğundan, tahrişe, çatlaklara, kırışıklıklara ve hatta ciltteki matlaşmaya kadar çok çeşitli cilt şikayeti için kullanılabilir.
Latince ismi: Tanacetum Annuum
İngilizce ismi: Blue Tansy
Mavi solucan otu, papatya bitkisi ile yakın akrabadır. Akdeniz iklimine iyi uyum sağlar. Cilt üzerindeki güçlü etkilerinin kaynağı içerdiği chamazulene isimli antioksidan maddedir.
Kokusu papatyayı anımsatır. Topraksı, hafifçe tatlı, rahatlatıcıdır.
Yağ; Solucan otundan (Tanacetum vulgare) tamamen farklı bir tür olan mavi solucan otundan elde edilir. Bu iki tür sıkça karıştırılmaktadır. Ancak bu iki türün kullanım amaçları tamamen farklıdır.
İçerdiği bileşenler ile cilde uygulandığında cilt hasarını, şişmeyi, kızarıklığı ve hassasiyeti azaltmaya yardımcı olabilir.
Hatta doğal biçimde yara iyileşmesini hızlandırabilir.
Mavi solucan otu yağlı ve sivilceye meyilli ciltlerin de kullanımına uygundur. Sivilce oluşumuna engel olucu etkiye sahiptir.
Bu yağ uçucu bir yağdır. Cilde doğrudan uygulanması, tahriş riski taşıdığı için önerilmez. Kullanım öncesi hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, susam yağı, jojoba yağı gibi bir taşıyıcı yağ içinde seyreltilmelidir.
Saf Susam Yağı Satın AlCilt için kullanılırken bu yağa ek olarak çay ağacı yağı, lavanta yağı kullanılabilir.
Yağı seyreltmenin ve kullanmanın bir diğer yolu da onu günlük kullandığınız bakım ürünlerinin içine eklemektir. Yüz bakım kremlerine, serumlara, cilt temizleyicilere ya da maskelere ekleme yapılabilir. Yalnızca 2-3 damla uçucu yağ yeterli olacaktır.
Seyreltilmiş halde iken mavi solucan yağı günlük olarak kullanıma uygun olacaktır.
Hindistan Cevizi YağıMavi solucan yağı masaj yağı olarak hazırlanan karışımlara da dahil edilebilir. Nane yağı, okaliptüs yağı gibi yağlar ile uyumludur.
Ya da oda kokusu olarak kullanılmak üzere su dolu spreyli bir şişeye birkaç damla kadar eklenebilir.
Buhurdanlık üzerinde kullanılabilir. Buhurdanlıkta Limon, yasemin, okaliptüs, nane ve papatya yağları ile uyumludur.
Dikkat!
Mavi solucan otu yağı dahili olarak kullanıma uygun değildir. Yağın ağız yolu ile kullanılması kesinlikle doğru olmayacaktır. Bu yağı her zaman yalnızca harici olarak kullandığınızdan emin olun!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…