MCT yağı (MCT oil); sporcular ve vücut geliştiriciler arasında popüler hale gelen bir takviyedir.
Adından da anlaşılacağı gibi, orta zincirli trigliserit (MCT) yağı, trigliseritler adı verilen orta uzunlukta yağ zincirleri içerir. Daha kısa uzunlukları nedeniyle, MCT’ler diğer birçok gıdada bulunan daha uzun zincirli yağ asitlerinden daha kolay sindirilir.
Hindistan cevizi yağındaki yağın %50’den fazlası MCT’lerden geldiğinden, MCT yağı en çok hindistan cevizi yağından çıkarılır. Bu yağlar, hurma yağı, Palm yağı ve süt ürünleri gibi diğer gıdalarda da bulunur.
MCT yağı için en yaygın olarak kaprilik ve kaprik asidin kullanıldığı dört farklı MCT türü mevcuttur. Belirli durumlarda, bu belirli türlerin benzersiz faydaları vardır.
Yağ; potansiyel olarak kilo kaybını teşvik edebilir.
Bu konuda mevcut araştırmalar karışıktır, ancak MCT yağının kilo kaybı için yararlı olmasının bazı potansiyel nedenleri vardır.
Vücutta tokluk hissini arttırabilen iki hormonun salınımını arttırdığı gösterilmiştir: peptit YY ve leptin.
Bir çalışma, kahvaltılarının bir parçası olarak 2 yemek kaşığı MCT yağı alan kişilerin, hindistancevizi yağı alanlara kıyasla öğle yemeğinde daha az yemek yediklerini keşfetmiştir.
Aynı çalışma ayrıca, tokluk hissini de etkileyebilecek olan MCT ile trigliseritler ve glikozda daha düşük bir artış bulmuştur.
Ek olarak, bazı eski araştırmalar, MCT’nin vücut ağırlığını ve bel çevresi yağlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Araştırmacılar, obeziteyi önlemeye yardımcı olabileceğini bildirmiştir.
MCT yağ; zeytinyağı, fındık ve avokado gibi gıdalarda bulunan uzun zincirli trigliseritlerden (LCT’ler) yaklaşık %10 daha az kaloriye sahiptir.
MCT’ler, karbonhidrat alımı düşük olduğunda yağın parçalanmasından üretilen ketonlara da dönüştürülebilir.
Karbonhidrat oranı çok düşük ancak yağ oranı yüksek olan ketojenik bir diyet uyguluyorsanız, MCT yağ almak muhtemelen ketozis olarak bilinen yağ yakma durumunda kalmanıza yardımcı olabilir.
MCT, iyi bakterilerin büyümesini optimize etmeye ve kilo vermenize yardımcı olabilecek bağırsak astarını desteklemeye yardımcı olabilir
.https://egepazarindan.com/beyaz-cay-faydalari-neler-zayiflatir-mi/
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…