Meditasyon Yapmak
Meditasyon yapanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bilimin ve uzmanların da meditasyon yapmayı teşvik ediyor olması bu konuda önemli bir etken.
Meditasyon; sıklıkla düşünceleri odaklamak, sakinleşmek ve zihin süreçlerini düzenlemek amacıyla yapılmaktadır.
Konsantrasyonu arttırmak, çevreye ve kendimize karşı farkındalık kazanmak ve stresle baş etmek de meditasyonun tercih edilmesinde öne çıkan sebeplerin başında gelmektedir.
Haydi gelin bu yazımızda düzenli olarak meditasyon yapmanın faydalarına bir göz atalım! Bu yazımızda yalnızca bilimsel olarak desteklenen sonuçlara yer verdiğimizi de belirtelim!
Yapılan kapsamlı çalışmalar, meditasyonun stresi ve ona bağlı enflamasyonu azalttığını ispatlamaktadır.
Ayrıca, bu araştırmalar düzenli meditasyonun irritabl bağırsak sendromu, travma sonrası stres bozukluğu ve fibromiyalji gibi strese bağlı durumların da semptomlarını iyileştirebileceğini göstermiştir.
Stres gibi kaygı yani anksiyete düzeyinde de belirgin azalmalar meditasyonla mümkündür.
Fobiler, sosyal anksiyete bozuklukları, paranoid düşünceler, obsesif kompulsif davranışlar ve panik atak gibi anksiyete bozuklukları semptomlarını azaltma da meditasyon uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Yüksek riskli işlerde çalışan kişilerin de meditasyon ve yoga ile rahatlama sağlayabildiği görülmüştür.
Meditasyon yapmak, farkındalık düzeyi ve buna bağlı olarak da hayata, diğer insanlara ve kendimize karşı daha olumlu ve ılımlı bir bakış açısı kazanmamıza yardımcı olur.
Farkındalık meditasyonu üzerine yapılan bir çalışmaya göre düzenli farkındalık meditasyonu ya da reiki meditasyon yapmak yetişkinlerde depresyon seviyelerinde gözle görülür azalma ile sonuçlanmıştır.
Odaklanarak meditasyon yapmak, dikkat sürenizi ve dikkatinizin gücünü arttırır.
Yapılan bir çalışmaya göre farkındalık meditasyonu uygulayan insan kaynakları personellerinin daha uzun süre bir görev üzerine odaklanabildiklerini göstermiştir.
Çeşitli günlük meditasyon stillerinin yaşlı kişilerde dikkat, hafıza ve zihinsel hızı artırdığı keşfedilmiştir.
Ayrıca meditasyonun hali hazırda demans ile mücadele eden hastaların da hafızasına kısmı olumlu etkiler sağlayacağı uzmanlarca düşünülmektedir.
Alkol bağımlısı kişiler ile yapılan bir çalışma, meditasyon yapanlarda bağımlıklarından kurtulma isteğinde artış ve stres seviyesinde anlamlı düşüş keşfetmiştir. bağımlıkla mücadelede mümkünse her gün meditasyon yapmak önerilir.
Meditasyon, aşırı yeme isteğinden kurtulmaya da yardımcı olabilir. Özellikle farkındalık meditasyonu ya da vedik meditasyon duygusal ve aşırı yemeyi azaltmada etkilidir.
Meditasyonun bunca etkisi kanıtlanmışken peki siz meditasyona başlamak için neyi bekliyorsunuz? Haydi bahanelerden arının ve bugün siz de meditasyona başlayın! Google üzerinden “Meditasyon – YouTube” gibi aramalar yaparak siz de meditasyon videolarına ulaşabilir ve bu videoları takip ederek kolayca meditasyon yapabilirsiniz.
Unutmayın yatarak meditasyon bile mümkündür! Siz yeter ki isteyin ve odaklanın!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…