Meyan Kökü

Meyan Kökü Ekstresi Cilde Faydaları Nelerdir?

Meyan Kökü Ekstresi Cilde Faydaları Nelerdir?

Meyan kökü bitkisinin kökleri yıllardır tıbbi amaçlar için kullanılmıştır.

Ancak kökler aynı zamanda cilt için topikal olarak kullanılan meyan kökü ekstresinin (Licorice Extract) de kaynağıdır.

Bu ekstrakt, antioksidan ve anti enflamatuar etkiler sunmaktan koyu lekelerin solmasına yardımcı olmaya kadar çeşitli faydalı bileşiklerle doludur.

Meyan Kökü Ekstresinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Renk bozulmasıyla mücadele etmek için tirozinaz üretimini en aza indirir: Melanin üretimi (AKA pigmenti veya renk) karmaşık bir süreçtir, ancak konunun merkezinde tirozinaz olarak bilinen bir enzim vardır. Meyan kökü özü, tirozinaz üretimini engelleyerek koyu lekelerin üretimini engeller.

  • Fazla melanini giderir: Ciltte mevcut melanini dağıtmaya ve çıkarmaya yardımcı olan aktif bir bileşik olan liquiritin içerir. Başka bir deyişle, sadece yeni lekelerin oluşmasını engellemekle kalmaz, aynı zamanda mevcut olanları da soldurabilir.
  • Güçlü bir antioksidan görevi görür: Diğer birçok bitki bazlı öz gibi, meyan kökü de cildi hem yaşlandıran hem de rengini bozan reaktif oksijen türlerini azaltan antioksidan açısından zengin bir bileşen olan bir flavonoid içerir.
  • Derideki yağ üretimini kontrol etmeye yardımcı olabilir: Licochalcone A bileşiğinin yağ üretimini düzenleme ek faydasına sahip tır. Ayurveda tıbbında kepek tedavisi için meyan kökü ekstraktının sıklıkla kullanılmasının nedeni dem tam olarak budur.

Meyan Kökü Ekstresi Cilt için Nasıl Kullanılır?

Potansiyel olarak tahriş edici olabileceği için, ne sıklıkta ve ne zaman kullanılacağı söz konusu olduğunda, tam ürün talimatlarını uygulamak önemlidir.

Ve meyan kökü özü (veya hiper pigmentasyonu hedefleyen herhangi bir bileşen) kullanırken güneşten korunma ve günlük SPF konusunda ekstra gayretli olmak da bir diğer önemli konudur. Güneşe maruz kalma, cildinizi aydınlatma çabalarınızı tersine çevirebilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce