Microneedling (mikro iğneleme); kollajen indüksiyon tedavisi olarak da adlandırılan cildin üst tabakasında küçük delikler açan küçük iğnelere sahip bir alet ile uygulanır. Bu uygulama cilt için olduğu kadar saç için de yaygın kullanılır.

 Microneedling araçları bir dermapen veya dermaroller içerir.

Uygulamanın vücudun doğal yara iyileşme sürecini tetiklediği bilinmektedir. Bu da kollajen üretimini, yara iyileşmesini ve genel olarak daha parlak bir cildi teşvik etmeye yardımcı olabilmektedir.

İlk başta, mikro iğneleme genel cilt gençleştirme için kullanılmaya başlanmıştır.Ancak daha sonra kollajen üretimini artırmak ve kırışıklıklar, yara izlerini, çatlakları ve hatta saç dökülmesi dahil iyileştirilmesi için tercih edilmektedir.

Microneedling (Mikro İğneleme) Nedir?

Mikro iğneleme; mikro ince iğneler kullanılarak cildin üst tabakasında küçük delikler oluşturulan minimal invaziv bir cilt tedavisidir.

İğnelerin çapı genellikle 0,5 ila 2 milimetre arasındadır. Microneedling, özel aletlerle evde de yapılabilir.

Bu tedavi aynı zamanda kolajen indüksiyon tedavisi olarak da bilinir çünkü ciltte kolajen üretimini artırmasıyla bilinir, bu da onu ince çizgiler ve kırışıklıklar dahil olmak üzere bir dizi cilt sorunu için faydalı hale getirir.

Kollajen, ölü cilt hücrelerinin yerini almanın yanı sıra cilde güç ve esneklik kazandırmaya yardımcı olan proteindir. Yaşlandıkça, kolajen üretimi doğal olarak yavaşlamaya başlar ve bu da yaşlanma belirtilerine (kırışıklıklar, cilt sarkması vb.) yol açabilir.

 Mikro iğneleme aynı zamanda fibroblastların, epitelyal ve endotelyal hücrelerin büyümesini teşvik eder, bu da daha eşit bir cilt tonu ve sağlıklı bir ışıltı anlamına gelir.

Çinko Oksit Nedir? Ne İşe Yarar?

Microneedling Yaptıranlar

Bu uygulamanın en sık tercih edilme nedenleri şöyle sıralanabilir:

Ciltte kollajeni arttırmak,

Yaraları iyileştirmek,

Cildin genel parlaklığını arttırmak,

Cilde uygulanan cilt bakım ürünlerinin etkililiğini arttırmak,

Saç uzamasını iyileştirmek.

 Kimler Mikro İğneleme Yaptıramaz?

  • Aktif akne
  • Herpes labialis veya siğiller gibi enfeksiyonlar
  • Egzama veya sedef hastalığı gibi kronik cilt hastalığı
  • Kabarık yara eğilimi
  • Bir kan hastalığı veya bozukluğu
  • Kan sulandırıcı bir ilaç kullanmak
  • Kemoterapi veya radyoterapi görmek

Microneedling Zararları Neler?

Yukarıdaki durumlarda bu uygulamanın yapılması önerilmemektedir.

Bu durumların dışında microneedling, cildin ürünleri daha derin bir seviyede emmesine neden olduğundan cilt bakım ürünlerine karşı hassasiyeti artırabilir.

 Sık mikro iğneleme yaptırmak kılcal damarların kırılmasına neden olabilir ve cildin plastik bir görünüm almasına neden olur.

Cilt Bariyeri Nasıl Güçlendirilir?

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

    Kargo hesapla