Sağlık

Mide için Rezene Çayı & Bebekler için Rezene Çayı

Mide için rezene çayı

Orta Çağ’da, insanlar evlerini kötü ruhlardan korumak için kapıların üzerine rezene asarlardı. Artık koruyucu bir dekorasyon olarak yaygın kullanılmasa da rezene; kolikten konjunktivite kadar çeşitli şikayetler için kullanılan, hala en yaygın şifalı bitkilerden biridir.

Rezene çayının hem mutfak kullanımı, hem de şifa amaçlı kullanımı vardır. Rezene, Hint mutfağından İtalya mutfağına, çağdaş füzyon mutfağına kadar birçok farklı mutfakta kullanılmaktadır ve bitkinin yaprak, tohum ve soğan dahil tüm kısımlarından yararlanılmaktadır. 

Mide için Rezene Çayı (Mide Gazı)

Rezene tohumlarının kasları gevşettiği ve sonunda ağrıyı azaltan safra akışını uyardığı bilinmektedir. Ve bu da, sonunda sindirimi iyileştirebilir. Rezene, sindirimi artırıcı özelliklere sahip bitkilerden biridir.

Rezene ayrıca vücuttaki gazı dışarı atar ve şişkinliği giderir. Sindirim sistemine kan dolaşımını teşvik ederek genel sindirim sürecini iyileştirir.

Çeşitli bilim adamlarına göre rezene, şişkinliği hafifletmeye yardımcı olabilecek birkaç bitkisel bileşikten biridir. Ve çok sayıda tıbbi çalışma, rezenenin gastrointestinal sistemin sağlığını iyileştirme yeteneğini kanıtlamıştır.

 İyi bir lif kaynağı olduğu için kalın bağırsağı ve kolonu sağlıklı tutar. Rezene ayrıca gaz üretimi gibi bağırsak temelli işlevleri rahatlatmaya yardımcı olan, sindirimi kolaylaştıran ve detoksifikasyonu destekleyen baharatlardan biridir.

Bebekler İçin Rezene Çayı

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’ne göre rezene çayı kolik semptomları azaltmaya yardımcı olabilir. Bunun nedeni, bitkinin gastrointestinal sistem üzerinde yatıştırıcı etkileri olması ve gazı dışarı atmasıdır. Rezene bebeğin bağırsaklarının gevşemesine neden olabilir. Bununla birlikte, araştırmalara göre, bitki 4 aylıktan küçük bebekler için önerilmemektedir.

İtalya’da yapılan bir araştırmaya göre, rezene infüzyonları bebeklerde gaz ve kolik spazmları önlemeye yardımcı oluyor.

Bununla birlikte, birkaç durumda rezenenin bebekler için güvenli olmadığı bulunmuştur. Yenidoğan için rezene çayını kullanmadan önce lütfen doktorunuza danışınız.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce