Miyom Diyeti Nedir?
Miyomlar, rahimde gelişen kanserli olmayan büyümelerdir. Diyet tek başına miyomları önleyemez veya iyileştiremez ancak semptomları yönetmeye ve miyom geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bol meyve ve sebze yiyin: Özellikle koyu yapraklı yeşillikler, turpgiller ve renkli meyveler olmak üzere günde en az beş porsiyon meyve ve sebze tüketmeyi hedefleyin.
Tam tahılları seçin: Kinoa, kahverengi pirinç ve tam buğday ekmeği gibi tam tahıllar lif sağlar.
Kırmızı eti ve işlenmiş etleri sınırlayın: Kırmızı et ve işlenmiş etler, daha yüksek fibroid riski ile bağlantılıdır. Bunun yerine balık, tavuk ve bakliyat gibi yağsız protein kaynaklarını seçin.
Süt alımını azaltın: Bazı araştırmalar, yüksek miktarda süt ürünü alımının miyom riskini artırabileceğini düşündürmektedir. Süt ürünleri alımını sınırlamaya çalışın veya soya veya badem sütü gibi hayvansal olmayan alternatiflere geçin.
Alkol ve kafeinden kaçının: Alkol ve kafein, artan miyom riskine ile ilişkilidir. Bunları sınırlandırmaya veya bunlardan kaçınmaya çalışın.
Sağlıklı yağları seçin: Diyetinize zeytinyağı, fındık yağı ve avokado yağı gibi sağlıklı yağ kaynaklarını ekleyin.
Bol su tüketin: Hidratlı kalmak ve sağlıklı sindirimi desteklemek için bol su için.
Meyveler doğrudan miyomları eritmez ancak bazı meyveler, miyomların büyümesini yavaşlatmaya veya semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu meyveler şunlardır:
Avokado,
Ananas,
Çilek,
Kivi,
Ahududu.
Bazı araştırmalar, zeytinyağının miyomlarla ilişkili semptomları hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Ancak, zeytinyağının miyomların doğrudan küçülmesine veya yok edilmesine neden olduğuna dair herhangi bir kanıt yoktur.
Zeytinyağı, diğer sağlıklı yağlar gibi, yağda çözünen vitaminlerin emilimini artırabilir ve bağırsak sağlığını destekleyebilir.
Tarçının miyomlarla doğrudan bir ilişkisi yoktur ve miyomları yok etmek veya küçültmek için kullanılamaz.
Ancak, tarçın anti inflamatuar özelliklere sahiptir ve kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir. Miyomların büyümesi, östrojen hormonu seviyeleri ile ilişkilidir ve insülin direnci ve yüksek kan şekeri seviyeleri, östrojen hormonu seviyelerinde artışa neden olabilir.
Tarçın, kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir ve bu da östrojen hormonu seviyelerinde bir azalmaya neden olabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…