Murumuru yağı (murumuru butter); Amazonlar’da bulunan bir palmiye ağacı olan astrocaryum murumuru’dan düşen murumuru yemişlerinden elde edilir.
Doğal cilt bariyerini desteklemeye ve nem kaybını önlemeye yardımcı olan laurik asit ve miristik asit dahil olmak üzere yağ asitleri açısından zengindir.
Nemi cilde hapseden doğası sayesinde, muru muru yağının cilt için çok faydalı olduğu ancak kuru saçlar için de bir nimet olduğunu bilinmektedir.
Murumuru butter, yağ asitleri açısından zengindir ve nemlendirmek için cilde derinlemesine nüfuz eder.
Hasarlı ve tahriş olmuş cildi yatıştırmaya ve beslemeye yardımcı olan tüm besinler olan A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra omega 3’ler ve 9’lar açısından zengindir.
Anti inflamatuar doğası sayesinde murumuru yağı, bariyeri onarmaya ve nemi hapsetmeye yardımcı olur. Egzama veya diğer bozulmuş cilt bariyeri rahatsızlıkları olanlar için oldukça faydalı olabilir.
Cilt bakımında yağlar söz konusu olduğunda, bazıları gözenekleri tıkama potansiyeline sahip olma eğilimindedirler.
Murumuru Hindistan cevizi yağı ve benzer yağlara kıyasla daha az komedojeniktir.
Bu da kuru, hassas ve normal cilt tiplerinde tahriş endişesi yaratmadan yeterince nemlendirmeye olanak tanıdığı anlamına gelir.
Genel olarak murumuru, güvenli ve çok yumuşak bir bileşendir.
Ancak kuruyemiş alerjiniz varsa, kullanmadan önce cildinizin küçük bir bölgesinde test etmeniz mutlaka önerilir.
Murumuru yağının özünde bir nemlendirici olduğu göz önüne alındığında, en iyi sonuçlar için doğru şekilde uyguladığınızdan emin olmak gerekir.
Pek çok nemlendirici kremde olduğu gibi, duştan çıktıktan sonra, cildi nazikçe kuruladıktan sonra uygulamak en iyisidir. Bunun nedeni, bu biçimde murumuru yağının nemi hapsetmesinin daha kolay olmasıdır.
Oda sıcaklığında katı formda olan çoğu yağa göre daha az komedojenik olsa da, sivilceye eğilimli cilde sahip olanlar için dikkatli kullanılması gerekir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…