Nag champa tütsü; mistik bir ortam yakalanma istenen ortamlarda sık kullanılır. Muhtemelen bu mistik kokuya siz de denk gelmişsinizdir de yalnızca adını bilmiyorsunuzdur.
meditasyon ve yoga stüdyolarının, masaj salonlarının ve dinginliğin hakim olduğu diğer ortamların vazgeçilmez kokusu nag champa (Agarbatti) esasen tek bir bitkiden elde edilmez.
Bu tütsü karışımının içinde çok çeşitli çiçeklerden elde edilen uçucu yağların yanı sıra sandal ağacı yağı, nag champaca çiçeği yağı (magnolia champaca) ve reçinelerden elde edilen yağlar bulunur.
Bu kokuyu duyumsayan kişiler onun kendilerini eski güzel zamanlara taşıdığını, mutlu alırını çağırmalarına yardımcı olduğunu sıklıkla belirtmektedir.
Nag Champanın zihin üzerindeki bu olumlu ve rahatlatıcı etkisi onun meditasyon ve yoga stüdyolarında sık tercih edilmesinin bir diğer nedenidir.
Nag Champa, sinirlerinizi gevşetmeye ve stresi azaltmaya yardımcı olan yatıştırıcı bir kokuya sahiptir.
Stresli bir günün ardından eve döndüğünüzde, odaları huzurlu aromayla doldurmak için bir Nag Champa tütsü çubuğu yakmak veya bir yağ difüzörü güzel seçenekler arasındadır.
Ayrıca mükemmel bir doğal afrodizyak görevindedir. Özellikle bir afrodizyak olarak pazarlanmamasına rağmen, puslu sandal ağacı kokusu her iki cinsiyette de aşk arzularını harekete geçirme eğilimindedir.
Sandal ağacı ve reçineler gibi nag champa bileşenlerinin kombinasyon kokusu, kötü ve daha az arzu edilen kokuların üstesinden kolayca gelir.
Koku diğer çoğu tütsü ürünlerine kıyasla daha uzun süre kalıcıdır ve Hindistan’daki çiçek pazarlarının kokusuyla uyumludur. Bu özelliğiyle de yapay ve kimyasal yüklü oda kokularına sağlam bir alternatiftir.
Nag champa esansiyel yağı mükemmel bir antiseptik ve böcek kovucu görevi görür.
Nag Champa tütsüleri, dünyanın dört bir yanındaki ibadethanelerde de kullanılır. Huzur verici kokusu ile insanları sakinleştirir, ibadetlerine ve ayinlerine odaklanmalarına yardımcı olur.
Nag Champanın kokusu bazıları için yatıştırıcı ve aynı zamanda biraz ağır ve güçlü olabilir.
Bu nedenle tütsünün iyi havalandırılan bir odada yakılması tavsiye edilir. Kimyasal eklemeler olmayan tütsüleri tercih etmek sizi daha iyi hissetirecektir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…