Neroli yağı; portakal çiçeği yağı adıyla da anılır, bir zamanlar vebayla savaşmak için kullanılmıştır ve kraliyet saraylarında da kendine yer bulmuştur. Öyle ki adını aslında Nerola Prensesi’nden almaktadır.
Citrus Aurantium veya Seville portakal ağaçlarında bulunabilen narin çiçeklerden elde edilmektedir. Bu çiçekler o kadar narindir ki hafif bir berelenmeyle bile yağları salınır.
Çoğu uçucu yağda olduğu gibi, neroli yağı da turunç ağaçlarının çiçeklerinden buharla damıtma olarak bilinen bir işlem kullanılarak çıkarılır.
İlginç bir şekilde, ağaçların farklı kısımları farklı türde yağlar üretmek için kullanılabilmektedir. Turunç yağı bitkinin kabuğundan, petitgrain yağı preslenmiş yapraklardan ve neroli yağı çiçeklerden yapılır. Üç yağ içinde neroli’nin en değerli olduğu söylenir.
Bu yağı değerlendirmek için çok çeşitli yöntem vardır:
Masaj yağı olarak kullanılır.
5 damla neroli yağını 10 ml bir baz yağı ile seyreltin ve cilde nazikçe masaj yapın.
Banyo suyuna eklenir.
Ilık bir banyo yaparken küvete 4 ila 6 damla neroli yağı ekleyin.
Difüzör ve buhurdanlık yağı olarak kullanılır.
Bir difüzöre ya da buhurdnalığa 8 ila 10 damla koyun ve zengin çiçek-narenciye kokusunu içinize çekin.
Koklama yağı olarak kullanılır.
Doğrudan şişeden soluyun veya bir pamuklu bez veya pamuk üzerine birkaç damla damlatın ve yavaşça içinize çekin. (Papatya, okaliptüs, sedir ağacı ve bergamot yağlarıyla iyi uyum sağlar.)
Hoş kokulu özelliklerinin yanı sıra antioksidan ve mantar önleyici özelliklere de sahiptir. Sonuç olarak, onu kullanmanın pek çok faydası vardır:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…