Sağlık

Neurofeedback DEHB için Etkili mi?

Neurofeedback DEHB için Etkili mi?

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB), çocukluk çağında sık görülen bir nörogelişimsel bozukluktur. Bir DEHB teşhisinin yönetilmesi zor olabilir. Çocuğunuzun günlük yaşamının ve davranışlarının birçok yönünü etkileyebilen karmaşık bir bozukluktur. Erken tedavi önemlidir.

Neurofeedback DEHB için Etkili mi?

Neurofeedback eğitimi, aynı zamanda elektroensefalogram (EEG) biofeedback olarak da adlandırılır. Neurofeedback, çocuğunuzun okulda veya işte daha iyi konsantre olmasına yardımcı olacak beyin aktivitelerini nasıl düzenleyeceğini öğrenmesine yardımcı olabilir.

Çoğu insanda, bir göreve odaklanmak beyin aktivitesinin hızlanmasına yardımcı olur. Bu beyninizi daha verimli hale getirir. DEHB olan çocuklar için bunun tersi geçerlidir. Çocuğunuzda bu durum varsa, konsantre olma eylemi onları dikkat dağınıklığına karşı savunmasız ve daha az verimli hale getirebilir.

Bu yüzden onlara sadece dikkat etmelerini söylemek en etkili çözüm değildir. Neurofeedback eğitimi, çocuğunuzun beynini gerektiğinde daha dikkatli hale getirmeyi öğrenmesine yardımcı olabilir.

Neurofeedback seansı sırasında, çocuğunuzun doktoru veya terapisti kafasına sensörler takacaktır. Bu sensörleri bir monitöre bağlayacaklar ve çocuğunuzun kendi beyin dalga modellerini görmesini sağlayacaklar.

Daha sonra doktorları veya terapistleri çocuğunuza belirli görevlere odaklanması talimatını verecektir. Çocuğunuz belirli görevlere odaklanırken beyninin nasıl çalıştığını görebilirse, beyin aktivitelerini kontrol etmeyi öğrenebilir. T

eorik olarak, çocuğunuz konsantre olurken veya belirli görevleri yerine getirirken beynini aktif tutmayı öğrenmesine yardımcı olmak için biofeedback sensörlerini ve monitörü bir kılavuz olarak kullanabilir. Bir terapi seansı sırasında, odaklanmalarını sürdürmek ve bunun beyin aktivitelerini nasıl etkilediğini görmek için çeşitli stratejiler deneyebilirler. Bu, artık sensörlere bağlı olmadıklarında kullanacakları başarılı stratejiler geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Bazı çalışmalar neurofeedback’i DEHB’si olan kişilerde geliştirilmiş dürtü kontrolü ve dikkat ile ilişkilendirmiştir. Ancak henüz tek başına bir tedavi olarak geniş çapta kabul görmemiştir. Çocuğunuzun doktoru, ilaçlarla veya diğer müdahalelerle birlikte kullanmak için tamamlayıcı bir tedavi olarak neurofeedback’i önerebilir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce