Niasin

Niasin Saç İçin Faydaları Nelerdir?

Niasin Saç İçin Faydaları Nelerdir?

Niasin (Nikotinik Asit); diğer adıyla B3 vitamini , nörotransmisyon ve yağ asidi sentezi, oksidasyon ve indirgeme reaksiyonları ve tek karbon metabolizmasında yer alan suda çözünür bir besin elementidir.

 Niasin, vücudu sağlıklı tutmada kilit bir oyuncu olsa da, vücudumuz onu doğal olarak üretemez. Bununla birlikte, kırmızı et, kümes hayvanları ve balık, ayrıca fındık, mantar ve avokado gibi birçok gıdada bulduğumuz için niasin eksikliği nadirdir.

Niasin ayrıca sağlıklı saç uzamasına da yardımcı olur. Kan dolaşımını iyileştirir ve bu nedenle saç köklerine oksijen getirerek saç gelişimini sağlar. Daha dolgun, daha kalın saçlar amacıyla genellikle alopesisi olanlara önerilir. Nemlendirici ve iltihap önleyici özelliktedir.

Niasinin Saç İçin Faydaları Nelerdir?

  • Niyasin, saç folikülüne oksijen ve besin iletimini artırdığı için optimal saç büyümesi için çok önemli olan sağlıklı kan dolaşımı için gereklidir.
  • Takviye olarak kullanıldığında, niasinin nemi dengeleyerek ve ve koruyucu bir tabaka oluşturarak sağlıklı bir saç derisini destekler.
  • Niyasin eksikliği saç büyüme sürecini bozabilir. Bu, saç kalitesinin düşmesine neden olur.
  • Nikotinamidinin iltihap önleyici ve nemlendirici faydaları vardır. Bu özellikler cildi ve saç derisini sakinleştirmeye ve yatıştırmaya yardımcı olarak tahrişi ve iltihaplanmayı azaltır.
  • Folliküler hücrelerin sağlığını iyileştirerek, nikotinamid saçın parlaklığını, yapısını ve gücünü koruyarak parlak kalmasına yardımcı olabilir.

Niasin Saç İçin Nasıl Kullanılır?

Niasin alımı; et ve yeşil yapraklı sebzeleri içeren dengeli bir beslenme düzeni ile sağlanabilir.

Bununla birlikte bileşeni ekstra desteğe ihtiyaç duyanlar için günlük saç ürünlerinde de bulunur.

Niasin daha sağlıklı, daha kalın saçlar gibi faydalar gösterirken, daha yüksek dozda alındığında olumsuz yan etkilere de yol açabiliyor.

Fazla alımda vücut onu depolamaz ve çok fazla veya çok yüksek konsantrasyonda ürün kullanmak cilt tahrişine neden olabilir.

Günlük rutininize niasin eklemeden önce doktorunuza danışınız.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce