Diyet

Noom Diyeti Nedir?

Noom diyeti; akıllı yiyecek seçimleri yapmanıza yardımcı olmak için psikolojiyi kullanan, uygulama tabanlı bir kilo verme programıdır.

Noom, diğer pek çok diyet ve kilo verme planı gibi belirli yiyecekleri sınırlamak veya kısıtlamak yerine, uzun vadeli davranış değişikliğine önem vererek ve buna odaklanarak kullanıcıların dengeli yiyecek seçimleri yapmasına yardımcı olmayı amaçlar.

Bu programda yiyecekleri kategorilere ayırmak için trafik ışığı gibi renk kodlu bir sistem kullanılır; yeşil, yenecek en iyi yiyecekleri, kırmızı en kötüsünü ve sarı ise arada bir yeri gösterir.

Yeşil kategoride meyveler, sebzeler ve tam tahıllar gibi yiyecekleri görürsünüz; sarı kategoride fasülye ve yağsız et gibi yiyecekleri görürsünüz; kırmızı kategoride ise işlenmiş gıdalar ve kırmızı et gibi kalorisi yoğun ürünler yer alır.

Diyeti sürdürenler uygulama içinde yiyecek alımını ve egzersizleri kaydetmeye teşvik edilir.

Noom aşırı derecede kısıtlayıcı değildir, bu nedenle bu diyet size salatayla yetinmenizi ve bir daha asla pizza yememenizi söylemez.

Bunun yerine, günlük kalori alımınızın yüzde kaçının daha önce bahsettiğimiz kırmızı, sarı ve yeşil kategorilerden gelmesi gerektiğini önerir.

Noom Diyeti Güvenli mi?

Önemli ölçüde kısıtlanmış veya dengesiz diyetlerle (meyve suları veya aşırı derecede düşük karbonhidratlı diyetler gibi) karşılaştırıldığında, Noom diyeti nispeten güvenli görünür çünkü çeşitli yiyeceklere izin verir.

Herhangi bir yeni diyete başlamadan önce, daima doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmamak önemlidir. Beslenme herkese uyan tek bir şey değildir ve belirli bir diyetin veya yemek planının sizin için uygun olmamasının birkaç nedeni olabilir.

Çeşitli uzmanlar yeme bozukluğundan kurtulan kişiler için Noom’un güvenli olmadığını düşünmektedir.. Uygulama, kalori takibini teşvik etmekte ve yağ yakma, kilo verme gibi kavramlarla fazlasıyla içli dışlı durmaktadır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Aç Karnına Sirkeli Su İçmek Doğru mu? Faydalı mı?

Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…

1 gün önce
  • Tarif

Oyster Sos Nerede Kullanılır?

Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…

1 gün önce
  • Sağlık

At Kuyruğu Otu (Equisetum Arvense) Nasıl Kullanılır?

At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…

2 gün önce
  • Cilt Bakımı

Sarı Kilin Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…

2 gün önce
  • Tarif

Kav Mantarı Kremi Nasıl Yapılır?

Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…

3 gün önce
  • Sağlık

Çemen Otu ve Şeker Hastalığı İlişkisi

Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…

1 hafta önce