Oil pulling; Türkçe’ye yağ çekme olarak çevrilebilen, tarihi 3000 yıl öncesine dek dayanan ayurveda uygulamasıdır.
Oil pulling uygulaması için genellikle hindistan cevizi yağı kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağının tercih edilmesinin başlıca sebebi diğer yağlara kıyasla daha hafif kokusu ve aroması olmasıdır.
Yağ çekme için illa ki hindistan cevizi yağı kullanmak gerekmez. Eğer kokusu ve tadı işlem esnasında sizi rahatsız etmiyorsa zeytinyağı ile ya da ayçiçek yağı ve susam yağı ile uygulamanızı güvenle yapabilirsiniz.
Yağın içine 1-2 damla uçucu yağ eklemek işlemin antibakteriyel etkisini arttırabilir. Karanfil, tarçın, nane uçucu yağı tercih edilebilir.
Uygulamanın püf noktalarından biri de sabah aç karnına henüz su bile içmemişken yapılması gerekliliğidir.
Oil pulling ardından dil sıyırma da yapmak alınacak verimi arttıracaktır ve vücutta biriken toksik maddelerin atımını hızlandıracaktır.
Başlıca faydaları arasında şunlar olduğu düşünülmektedir:
Sabah henüz dişlerinizi fırçalamamışken bu uygulamayı yapabilirsiniz.
Uygulama için 1 tatlı kaşığı yenilebilir hindistan cevizi yağı yeterlidir. Başka bir bitkisel yağ da oil pulling için tercih edilebilir.
İlk başladığınızda uygulamayı kısa bir süre ile sınırlı tutun 3-5 dakika başlangıç için idea olacaktır.
Bu süre yavaş yavaş arttırılmalıdır. İdeal oil pulling süresinin 20 dakika kadar olduğu düşünülmektedir.
İşlem sonunda yapılacaklar:
Uygulamaya ilk başlanılan zamanlarda sivilce sorunu -özellikle çene bölgesinde- yaygın bir şikayettir.
Bu sivilcelenmenin sebebi uygulamanın detoks etkisidir ve kısa süre sonra vücudunuz buna adapte olacak ve sivilcelenme sorunu ortadan kalkacaktır.
Dahası yağ çekme uygulaması uzun süreli kullanımda sivilceli cilt sorununa da bir çözüm sunabilmektedir. Uzun süreli oil pulling yapanlar işlemin olumlu etkilerini açıkça görebilmektedir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…