Okaliptüs yağı; yoğun fakat ve fresh bir kokuya sahiptir, güçlü antimikrobiyal ve antienflamatuar etkiye sahip yağlar arasındadır. Bu özellikleri ile yüzyıllar öncesinden tedavi amaçlı kullanımının yaygın olduğu bilinir.
Astım, soğuk algınlığı, uyku problemleri, ayak mantarı, diş eti iltihabı gibi çok çeşitli sorunlarla baş etmede destek bir üründür.
Okaliptus esansiyel yağı solumak bile ferahlatıcı, rahatlatıcı ve nefes açıcıdır. Okaliptus yağını, bir difüzör ya da buhurdanlık yardımı ile kullanabilirsiniz. Havlulara, yastıklara, dolap içlerine ve temizlik suyuna birkaç damla okaliptüs damlatmak da önemli farklar yaratacaktır.
Yastığa damlatacağınız birkaç damla yağ, daha kaliteli ve uzun soluklu uyku sağlayacaktır.
Son zamanlarda popülerliği daha da artan okaliptus yağına gelin yakından bakalım! Nasıl kullanılmalı, yan etkileri nelerdir sorularına yanıtlar bulalım!
Okaliptus bitkisinin kökleri, çiçekleri ve yaprakları kullanıma uygundur. Yağı için genellikle yaprakları tercih edilir.
Okaliptus Yagı, balgam söktürücü ilaçların içinde de kendine yer bulur.
1700’lü yıllarda ameliyat sonrası, bölgeyi temizlemek ve yaranın mikrop kapmasını engellemek amacıyla bu özel yağ hastanelerde kullanılmıştır. Yani bu süreçte okaliptüs, hem dezenfektan görevi görmüş hem de yaranın hızlı ve iz bırakmadan kapanmasına destek olmuştur.
Şimdi Satın AlOkaliptus yağının kas ve eklem ağrılarını hafifletici etkisi bilimsel veriler ile desteklenmektedir.
Sporcular tarafından zorlu antrenmanların ardından kasları gevşetmek amacıyla sıklıkla tercih edilen yağ, kaslarda pasif bir ısınma sağlar, ağrı kesicidir.
Yıpranmış saçlar için iyileştirici etkisi olan yağ, kepeklenmiş cildi de rahatlatır. Hızlı saç uzamasına desek sağlar.
Saçlarda ve ciltte mantar kaynaklı dökülmeleri tedavi edici etkiye de sahiptir.
Bitlere karşı da çok etkilidir.
Okaliptus ferahlatıcı bir bitkidir. Onun öz yağı ile hazırlayacağınız sıcak suda buğu tedavisi rahatlatıcı olacaktır.
Sinüslerin ve tıkalı olan burnun açılmasına, daha rahat nefes almaya yardım sağlar.
Şimdi Satın AlOkaliptüs uçucu yağı, bebeklerin ve çocukların kullanımına uygun doğal sinek kovucuların içeriğinde olmazsa olmazlar arasındadır.
Sivrisinekleri uzak tutmak için yağı doğrudan cilde sürmeniz önerilmez. Bir buhurdanlık içinde, suya 8-10 damla yağı damlatmanız yeterlidir.
Okaliptus yağı dahili kullanılacaksa mutlaka öncesinde bir uzmana danışılmalı ve onay alınmalıdır.
Yağın dahili kullanımı sonrası kusma, göz kararması, mide ağrısı ya da mide bulantısı, zor nefes alma, yoğun ishal gibi şikayetleriniz olur ise mutlaka doktora gitmeniz gereklidir. Bunlar okaliptus yağı zehirlenmesi belirtisi olabilir.
Okaliptus yağına alerjik reaksiyon gösteriyorsanız muhtemelen benzer familyadan olan çay ağacı yağına da reaksiyon göstereceğinizi unutmayın!
Bu yağın, çocuklar ve hamile-emziren kadınlar tarafından kullanımı önerilmez.
Okaliptus esans yağının seyretilmeden, doğrudan cilde uygulanması doğru değildir. Direkt kullanımda sıklıkla kaşıntı, kızarıklık, döküntü gibi reaksiyonlar gözlenir.
Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, badem yağı gibi baz bir yağ ile karıştırdıktan sonra cilde uygulama yapılmalıdır.
Şimdi Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…