Okaliptüs Yaprağı Faydaları Neler?
Okaliptüs, Myrtle familyasına (Myrtaceae) ait 660’tan fazla farklı bitki türüne sahip büyük bir cinstir. Okaliptüs Avustralya, Tazmanya ve çevredeki adalara özgü olsa da bu bitki grubu dünyanın diğer bölgelerinde de günümüzde yaygın yetişir. Türkiye’de yayılım göstermektedir.
Aktif madde(ler): Flavonoidler, alkaloitler, tanenler, fenilpropanoidler, okaliptüs yağı
Burun tıkanıklığı, gece öksürüğü ve uyku sorunları gibi soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmek için çocuklarda veya yetişkinlerde okaliptüs yağının solunmasını (nefes almasını) bilimsel çalışmalar ile. desteklemektedir.
Ameliyat öncesi 62 kişi üzerinde yürütülen küçük bir çalışmada, okaliptüs ve okaliptüs yağı grubu katılımcıları, yağları kullanmayan katılımcılara göre prosedürlerinden önce daha az endişe bildirdiler. İlginç biçimde okaliptüs bitkisi, okaliptüs yağından daha büyük bir etki gösteriyor.
Romatoid artritli (RA) bir grup katılımcı, bir ay boyunca günde üç kez beş dakika okaliptüs yağı soludu. Okaliptüs yağı kullanımının üçüncü ve dördüncü haftalarında, bu grup daha az ağrı ve buna ek olarak yaşam kalitesinin arttığını bildirdi
Birçok ilaç ve doğal üründe olduğu gibi E. globulus ve okaliptüs yağının da yan etkileri olabilir.
Yaygın Yan Etkiler
Yaygın yan etkiler arasında mide rahatsızlığı ve mide bulantısı yer alır.
Ciddi Yan Etkiler
Muhtemel ciddi yan etkiler şunları içerebilir:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…