Ostara Bayramı: Ostara Nasıl Kutlanır?
İlkbahar ekinoksu, yeni enerjiyi karşılamak ve hayatınızı canlandırmak için yılın güçlü bir zamanıdır. Baharın pagan kutlaması olan Ostara’nın manevi anlamına göz atalım!
İlkbahar ekinoksu olarak da adlandırılan ilkbahar ekinoksu, Kuzey Yarımküre’de her yıl 20 Mart civarında gerçekleşir. Baharın ilk gününü ve yılın karanlık yarısından çıkışı işaret eder, güneş ışığı ve çiçeklerin geleceğini müjdeler!
Adı, yeni bahar mevsimini ve yılın parlak yarısını beraberinde getiren şafak tanrıçası Eostre’den gelir. Ostara’nın sembolleri, Hıristiyan Paskalya’sını (adı muhtemelen Eostre’ye de atıfta bulunur) yansıtır ve yumurtaları ve tavşanları içerir.
Yumurtalar olasılığı ve yeni hayatı temsil eder. Genellikle yılın bu zamanlarında çiftleşmek için çıkan yabani tavşan, doğurganlığı ve bolluğu temsil eder.
Bazı insanlar vernal ekinoksu Yeni Yıl olarak düşünürler. Bir önceki yılın enerjisini atmak, yeni yılda umut ve olasılıklara yer açmak için birçok kişi iki haftalık festival öncesinde bahar temizliği yapar.
Ostara’yı kutlamanın ve baharı karşılamanın birçok yolu vardır. İşte Ostara gününü kutlamak için yapabileceğiniz basit bir ritüel. Bu ritüeli gün doğumunda dışarıda, şafağı karşılarken yapmak ideal olacaktır, ancak şafağın doğuşunu zihninizde de hayal edebilirsiniz.
İhtiyacın olacak:
Bir kase temiz su
Kuru bir havlu
Mum
Bir kalem ve kağıt veya bir günlük
Güneşin doğduğu doğuya bakacak şekilde oturun. Gözlerinizi kapatın ve çevrenizde bir koruma çemberi hayal ederek birkaç derin nefes alın. İyileştirici ve sevgi dolu enerjileri davet edin ve olmayan her şeyi filtreden geçirin. Bir dakikanızı ayırarak bulunduğunuz yeri, dünyadaki özel yerinizi, soluduğunuz havayı, altınızdaki toprağı ve bu yerle ilişkinizi kabul edin.
Hazır olduğunuzda gözlerinizi açın ve ellerinizi su dolu kaseye daldırın. Ellerinizi nazikçe temizleyin, geçen yıldan kalma kir ve pisliğin, eski enerjilerin, işe yaramayan kalıpların ellerinizden suya doğru kaydığını hayal edin. Ellerinizi havluyla kurulayın.
Mumu yak, onu kalbinde bir kıvılcım yakan bahar ateşi olarak hayal et. Niyetinizi, kış gündönümünden beri ne umduğunuzu ve ne için çalıştığınızı düşünürken mumun alevine bakın. Şu anda da düşündüğünüz yeni umutlar ve dilekler olabilir.
Hazır olduğunuzda, hedeflerinizi ve niyetlerinizi yazın . Ardından, bu hedeflere biraz daha yaklaşmak için atabileceğiniz üç somut adımı ve bu görevleri tamamlamak için zaman çizelgelerini yazın. Bu hedeflerin gerçekçi ve eyleme geçirilebilir olduğundan emin olun – belirli bir tarihe kadar bir listeden kontrol edebileceğiniz şeyler – ve hayatınızda olup bitenleri hesaba katarak kendinize bunları yapmak için yeterli zaman verin. Hedeflerinize doğru bu adımları atacağınıza dair kendinize, muma ve şafağa söz verin.
Bu sizin için tamamlanmış hissettiğinde, ışığa, suya, şafağa, toprağa, dünyaya, kendinize ve şükran duymak istediğiniz diğer her şeye teşekkür edin. Mumu üfle.
Gün doğumunu dilediğiniz kadar izlemenin keyfini çıkarın. Kendinize verdiğiniz sözleri hatırlatmak için kağıdı sık sık görebileceğiniz bir yere koyun.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…