Paçuli yağı; patchouli, paçulya, silhat ya da tefarik olarak da bilinen bir uçucu yağdır.
Bu aromaterapi yağı; odunsu, baharatlı, topraklı ve taze notalara sahiptir. Nane ile aynı ailedendir. Nane gibi bir çalı bitkisidir. İçinde nane notaları da taşır.
Yağın, oldukça kalıcı bir aroması vardır. Özellikle Endonezya, Filipinler gibi bol yağış alan egzotik Asya ülkelerinde yetişir.
Şimdi Satın AlHem buhurdanlık için de hem de cilt bakımı için uygun yapıdaki yağlar arasındadır. Fakat yüz ve cilt bakımında kullanılırken mutlaka bir baz yağ ile seyretmek önemlidir. Günlük kullandığınız bir bakım kremi içine 2-3 damla paçuli damlatmak da yağı cilt bakım rutininize eklemek için iyi bir yöntemdir.
Kozmetik ve özellikle parfüm sektöründe popüler olarak kullanılan paçuli yağını şampuan ve kremler içinde de görmek mümkündür.
Hoş kokusu ile buhurdalıkta ya da difüzörde de kullanabileceğiniz paçulinin faydalarına göz atalım:
Buhurdanlık içinde kullanacağınız paçuli yağına gül yağı, yasemin çiçeği yağı, portakal yağı ya da limon yağı uyumlu eşlikçilerdir. Paçulinin yoğun hatta belki ağır gelen kokusu bu aromalar ile birleştiğinde dengelenir ve rüya gibi bir koku ortaya çıkar!
Patchouli Yağını cilt içinde kullanabileceğimizden söz ettik. Peki bu yağın cilt üzerinde ne gibi etkileri vardır?
Paçuli yağının dünyada bu kadar popüler olmasının asıl ve ilk sebebi ise yağın haşereleri, sinekleri ve arıları uzaklaştırıcı çok yoğun bir etkiye sahip olmasıdır.
Şimdi Satın AlSilhat yağı, çeşitli ritüellerde de yer bulan bir uçucu yağdır. Hane halkına bereket ve para getirmesi için saklanan şans paraları üzerine 1-2 damla kadar patchouli yağı damlatmak bu ritüellerden sadece bir tanesidir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…