Patates sütü; bitki bazlı yeni bir süt seçeneğidir. Sadece birkaç malzemeyle hazırlanır ve şaşırtıcı derecede zengin ve kremsi bir alternatif sunar. Aynı zamanda süper sürdürülebilir bir süttür.
Yulaf sütü, soya sütü, badem sütü, fındık sütü ve hindistan cevizi sütü lezzetli vegan süt seçeneklerinin başında gelir ve aslında uzun süredir mutfaklardadır.
Patates temelli bitkisel süt ise henüz yeni bir alternatiftir. Bu süt şu anda mevcut olan diğer bitki bazlı sütlerden çok daha sürdürülebilir ve bu özelliği ile de öne çıkmaktadır.
Patates; soya fasülyesi, badem, yulaf veya normal süt ürünlerine kıyasla iki kat daha verimlidir ve bu da iklim etkisini %75 oranında azaltır. Badem ile karşılaştırıldığında patates üretmek için 56 kat daha az su kullanır. Suyun korunması, kıtlık ve kuraklığın önlenmesi için önemlidir.
Ve patatesler çok fazla mineral, vitamin, aynı zamanda karbonhidrat ve lif içerir.
Malzemeler
Hazırlanışı
Patatesleri güzelce soyup, temizleyin.
Soyulan patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Dağılacak kadar pişirimediğinizden emin olun. (15 -20 dk kadar)
Haşlanan patateslerin pişirme suyunu ayırın.
Bir karıştırıcıya patatesleri ve biraz suyu ekleyin. Patateslerin kendi haşlama suyunu belli oranda kullanabilirsiniz.
Suyu tek seferde değil azar azar ekleyin.
Diğer malzemeleri de blendera ekleyin. Tuz, vanilya, badem ve tatlandırıcıyı ekleyip yaklaşık 5-7 dakika karıştırın.
Patates sütü hazır olduğunda temiz bir tülbent ile süzün ve şişeleyin.
Dipnot: Patates sütü diğer bitkisel sütler gibi ısıtılarak tüketilebilir. Mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. 3 güne kadar bozulmadan saklanabilir.
Patates sütü buzlukta dondurmaya çok uygun bir yapıda değildir.
Tatlandırıcı olarak hindistan cevizi şekeri, hurma şurubu, stevia veya beyaz/kahverengi şeker kullanılabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…