Patates suyu, sıklıkla çiğ bazense haşlanmış patates ile hazırlanır. Genellikle mide şikayetleri, bel ağrısı şikayetleri, miyomlar ve cilt bakımı için tercih edilir.
Özellikle mevsiminde taze patates ile hazırlanan suyun faydaları pek çoktur.
Çiğ haldeki patatesin suyu reflü, midede ağrı, midede şişkinlik, midede yanma, ekşime için sıkça kullanılır.
Mide şikayetleri için çiğ patatesin suyu aç karna tüketilmektedir. Aşırıya kaçmadan yemeklerden önce 1 yemek kaşığı kadar tüketim yeterli gelecektir. Bu yemekten önce alınan suyun mideyi koruyacağı da düşünülür.
Genellikle belirli bir süre boyunca kür olarak tüketilen patates suyunun zengin içeriği mideyi rahatlatıcı olabilir.
Çiğ haldeki patatesler rendelenir ve basit biçimde el ile sıkışarak suyu çıkarılır. Bu su patatesin öz suyudur. Patatesler meyve suyu sıkacağından da geçirilebilir.
Patates suyu sade biçimde tüketilebileceği gibi yoğurt ya da yenilebilir kil gibi ikinci bir malzeme ile de karıştırılarak tüketilebilir.
Kullanımı yalnızca mide şikayetleri ile sınırlı olmayan çiğ patates suyu bel ağrısı, sırt ağrısı ve eklem ağrıları için de tercih edilmektedir.
Bel, sırt ve eklem şikayetler için de sebzenin suyu mide şikayetleri ile benzer biçimde kullanılabilmektedir.
Kilo kaybını desteklemek amaçlı kullanımı da olan patatesin suyu bu amaçla çiğ halde değil haşlanarak kullanılmaktadır.
Yani zayıflamak amaçlı kullanılan su, patatesin haşlama suyudur. Patatesler bu amaçla haşlanacak ise normalde farklı olarak kabukları olmadan haşlanmaktadır.
Bu maske genellikle akne şikayetleri için ve cilt tonunu açmak için kullanılmaktadır. Ayrıca patatesin içerdiği bileşenler ile cildi aydınlatıcı etkisi de bulunmaktadır. Akne izleri için de kullanılabilir. Cilde elastikiyetini geri kazandırmak için yumurta akı ile birlikte tercih edilebilir.
Patatesler rendelendikten sonra suyu sıkılır ve çıkan su ile cilt güzelce yıkanır. Ya da tonik gibi bir pamuk yardımıyla cilt silinebilir.
Patatesin rendelenen kısımları da cilt üzerine uygulanabilir. Bu posalara ilave olarak az miktarda limon suyu, bal ve yenilebilir karbonat eklenebilir.
Rendelenmiş posalar özellikle akneler üzerine, ciltte renk dalgalanmaları olan bölgelere, burun, çene ve alın kısmına konabilir.
Bu uygulama cilt üzerinde 30 dakika kadar bekletilir. İsteğe göre haftada 2 ya da 3 kez maske tekrarlanabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…