Pelesenk yağı, sıklıkla cilt üzerinde kullanılan bitkisel temelli bir yağdır.
Ağrılı eklemler, kuru ve çatlamış ciltler, pişikler, aniden bastıran baş ağrısı ve migren yağın en sık kullanıldığı şikayetlerdir.
Şimdi Satın AlYağın çok yoğun bir kokusu yoktur, ağaç kabuğunu anımsatan hafif bir kokuya sahiptir. Neredeyse renksizdir.
Cilde doğurdan uygulanabileceği gibi karanfil yağı, biberiye yağı, kekik yağı ya da nane yağı gibi çeşitli uçucu yağlar ile bir arada da kullanımı tercih edilebilir.
Karanfil yağı pelesenkin en yaygın biçimde bir arada kullanıldığı yağların başında yer alır.
Her iki yağın da harici kullanım ile ağrı hafifiletici etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle karıştırılarak kullanılan bu iki yağ dizlere, eklemlere, ağrıyan dişe ve migren şikayeti için şakaklara hafifçe masaj yaparak uygulanabilir.
Karışım içinde karanfil yağının oranı pelesenke kıyasla çok daha az olmalıdır.
Örneğin; 1 tatlı kaşığı kadar pelesenk yağ için 4-5 damla karanfil yağı yeterli ölçü olacaktır. Karanfil yağı çok daha yoğun koku ve aromadadır.
Karanfil YağıYağın afrodizyak etkileri de bulunduğu bilinmektedir. Bu özelliği için genellikle hafif bir masaj yağı olarak tercih edilebilmektedir.
Eğer yağın afrodizyak etkileri arttırmak istenirse susam yağı, avokado yağı, badem yağı, yasemin yağı gibi afrodizyak etkisi olduğu bilinen diğer yağlar ile karıştırılarak afrodizyak masaj yağı hazırlanabilir ve kullanılabilir.
Cilde uygulanabildiği gibi saça ve saç diplerine de uygulanabilir doğal bakım yağlarından bir tanesidir.
Özellikle fazla kabarak ve elekriklenme eğiliminde olan saçlar için ideal bir etkiye sahiptir.
Bunun yanı sıra saç diplerine masaj yaparak uygulandığında kan dolaşımını harekete geçirir. Saçların daha gür ve sağlıklı görünmesini sağlar. Sağlıklı saç uzamasını destekler.
Ağrı kesici, kas gevşetici ve rahatlatıcı etkileri olan yağlar ile bitkisel gliserin ve vazelinin bir araya gelmesi ile pelesenk kremi hazırlanabilir.
Bu krem de gene eklem ağrıları için kullanılabilir. Etkili bir masaj kremi olarak tercih edilebilir.
Pelesenk kremi yapımında defne tohumu yağı, ardıç yağı, biberiye yağı gibi yağlar sık tercih edilir.
Web sitemizden güvenle pelesenk yağı ve karanfil yağı siparişi verebilirsiniz.
Şimdi Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…