Peptide serum (peptit), heniz pek çok kişinin aşina olmadığı bir cilt bakım ürünüdür ancak cilde pek çok faydası vardır.
Örneğin, peptitler kırışıklıkları azaltmaya, iltihabı hafifletmeye ve cildin genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Peptit Nedir?
Bir peptit, iki veya daha fazla amino asitten oluşan kısa bir zincirdir. Amino asitler, peptit bağı adı verilen kimyasal bir bağ ile bağlanır. Karmaşık yapılarda (tipik olarak 50 veya daha fazla amino asitten oluşan) organize edildiklerinde, peptitler daha sonra protein haline gelir.
Peptitler vücutta çeşitli işlevlere sahiptir. Ayrıca çeşitli ilaçların temelini de oluşturur.
Peptit Çeşitleri
Peptitler temel olarak üç farklı şekilde kategorize edilir:
- Zinciri oluşturan amino asit sayısına göre: Oligopeptitlerin birkaç amino asidi vardır, polipeptitler ise daha uzun zincirlerdir – tipik olarak 20 ila 50 amino asit arasındadır. Dipeptitler, tripeptitler ve tetrapeptitler sırasıyla iki, üç ve dört amino aside sahiptir.
- Kaynağına göre bitki veya hayvan temelli peptitler olarak da sınıflandırılır.
- İnsan vücudundaki işlevlerine göre de bir üçüncü sınıflandırma biçiminden söz edilebilir.
Peptide Serum Nedir?
Serumlar, genellikle cildin görünümünü iyileştirmeyi amaçlayan çeşitli bileşenlerin bir karışımı olarak tasarlanır.
Serumlar tipik olarak yaygın cilt problemlerini tersine çevirmek için derinin derinliklerine nüfuz eden bileşenler içerir. Peptit serum, cildinizi iyileştirmek için sinerjik olarak çalışan peptitlerin ve diğer bileşenlerin özel bir karışımıdır.
Birçok cilt bakım ürünü, birincil aktif bileşenlerden biri olarak peptidler içerir.
Peptide Serum Ne İşe Yarar?
Peptid serumlarla ilgili en dikkate değer şey, cildinizin daha genç görünmesine yardımcı olabilmesidir.
Bu serumlar ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü en aza indirdiği için cildin daha esnek ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.
Peptit cilt için bir koruma bariyeri sağlar. Cildin doğal bariyeri, onu UV ışınları, bakteriler, toksinler korur.
Bununla birlikte, bu bariyer çok sık veya çok sert peeling, toksinlere maruz kalma, sigara dumanı ve hatta yetersiz uyku ile tehlikeye girebilir. Peptit serumu bu bariyeri güçlendirmeye yardımcı olur.
Kollajen üretimi desteklemek de etkileri arasında yer alır. Kişi yaşlandıkça kolajen üretimi azalır, bu nedenle cilt sarkmaya başlar ve çizgiler ve kırışıklıklar daha belirgin hale gelir. Ancak peptit serum yardımıyla bu kırışıklıklar ve çizgiler doldurularak kişinin daha genç görünmesi sağlanır.
Peptit serumu sadece kollajen üretimini desteklemekle kalmaz, aynı zamanda cilt için gerekli olan başka bir protein olan elastin lifi üretimini de destekler. Artan elastin üretimi ile cilt daha sıkı görünür.
Peptit serum ayrıca iltihaplı cildi yatıştırır, cilt tonunuzu eşitler ve hasarlı cildi onarır.
Akneye eğilimli cilde sahip olanlar peptit serumunu özellikle faydalı bulabilir çünkü bazı peptit serumları cildi akneye neden olan bakterilerden kurtarabilen anti mikrobiyal özellikler içerir.
Peptide Serum Nasıl Kullanılır?
Bu uygulama oldukça basittir. Sadece şişeden pompalamanız ve nazikçe yüzünüze uygulamanız yeterlidir.
Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise serumu tamamen temizlenmiş cilde uygulamaktır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.