Perlatör

Perlatör Nedir? su Tasarruf Aparatı Nasıl Takılır?

Perlatör, evlerimizdeki, iş yerlerimizdeki neredeyse her türlü muslukta kullanabileceğimiz küçük metal bir aparattır. Bu aparat akmakta olan suya hava karıştırarak işler. Suyu bol oksijenli hale getirir. Bu da suyun yoğunluğunda bir artışını sağlar.

Akan sudan daha iyi bir biçimde faydalanmamızı sağlayan perlatör, su tararrufunu da beraberinde getirir.

Bu özelliği sebebiyle  su tasarruf aparatı” olarak da anılır.

Perlatör hem mutfaklarda, hem de banyolarda kullanıma uygundur. Duş başlıklarına da takılabilir. Oynar yapıdaki perlatörler de mevcuttur.

Daha az su harcayarak, ihtiyacımız olan aynı oranda verimi sağlayan aparatın temini de oldukça kolaydır. Nalburlardan, hırdavatçılardan, yapı marketlerden, su tesisatı ile alakadar malzemeler satan dükkanlardan kolayca bulunabilir. Ya da internet üzerinden sipariş verilebilir. Aparat genellikle uygun fiyatlıdır. Çoklu paketlerde de satın alınabilir. Farklı markalara ait çok çeşitli seçecek mevcuttur.

Perlatör Nasıl Kullanılır? Nasıl Temizlenir?

Perlatör kullanımı yaşamınızda hiçbir olumsuzluğa neden olmaz. Temizliği oldukça basittir. altı ayda bir bile olsa yerinden çevirerek aparatı çıkarın. Biriken taş, kum, kireç vb. Maddeleri yıkayarak temizleyin. Kireçlenme var ise kireç çözücü kullanabilirsiniz.

Bu basit temizlik olası bir tıkanıklığı, basınç kaybını da ortadan kaldıracaktır.

Ne Kadar Verimlilik Sağlar?

Muzluğunuzdan akan suyun basıncına ve tazyiğine göre bu oran değişkenlik gösterebilir. Ortalama olarak %30 ila %50 oranında bir su tasarrufu söz konusudur. Basınç ve tazyik arttıkça elde edilen verimde o oranda artış gösterir.

Bu da şu anlama gelir: Bu küçük aparatın kullanımına bağlı olarak ayda ortalama 1000 litre suyun tasarrufunu sağlamak mümkündür!

Su Tasarruf Aparatı Nasıl Takılır?

Takması görece oldukça basittir. Ve ölçüleri evrensel olduğundan bir aparat neredeyse her türlü musluk için kullanılabilir. Ancak bu noktada kafa karışıklığına neden olabilen bir mesele vardır.

Musluklar ve aparatlar dişi ve erkek olmak üzere iki çeşittir. Dişi musluklara erkek aparat, erkek musluklara ise dişi aparat takılmalıdır. Eğer aparatınız ve musluğunuz dişi ise -ya da tam tersi- bu uyumsuzluğa neden olur.

Genellikle aparatlar dişi ve erkek aparatları dönüştürmek için küçük bir dönüştürücü parça ile satılır. Bu parça kutudan çıkar. Çıkmaz ise ayrıca uygun fiyata demin edilebilir ve aparatlar kolayca dönüştürülebilir.

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Tarif

Fıstık Şeklinde Tatlı Tarifi

Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…

2 gün önce
  • Saç Bakımı

Babassu Yağı Nedir? Saça Faydaları Nelerdir?

Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…

6 gün önce
  • Sağlık

Kıvırcık Nane PCOS için Etkili mi? Bilimsel Çalışmalar Ne Diyor?

Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…

2 hafta önce
  • Tarif

Kimchi Baharat Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…

3 hafta önce
  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

3 hafta önce
  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

3 hafta önce